Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adam Green – “Cheating On a Stranger”

Pete Voelker

Adam Green is gekend als een New Yorkse artistieke duizendpoot. Naast schrijver, dichter, beeldende kunstenaar en filmmaker, is hij ook muzikant. Hij bracht in 1996 zijn eerste album uit met zijn toenmalige band The Moldy Peaches. Een aantal albums en de soundtrack voor de film “Juno” van  Jason Reitman later, besloot Green in 2002 om zich op zijn soloproject te richten. Ondertussen heeft Adam Green op zijn achtendertigjarige leeftijd tien albums op zijn naam staan met zijn soloproject.

Op 18 juli 2019 bracht hij met “Cheating On a Stranger” een nieuwe single uit. Na “Freeze My Love” is dit nummer het tweede dat werd vrijgegeven van op Green’s fonkelnieuwe album met de titel Engine Of Paradise dat zes september uitgebracht zal worden. De Britse zangeres Florence Welch, ook wel gekend als de frontzangeres van Florence and the machine,  is in dit nummer te horen als achtergrondzangeres met een stem die doet denken aan die van een engel uitgedost in een wit satijnen gewaad uit de barokperiode. Deze engelachtige sfeer, wat mede gecreëerd wordt door het geluid van een bel, is niet zomaar gekozen. Het nummer gaat over ondergedompeld worden in een verlaten land. Eens je dit land binnenkomt, ben je alles vergeten van wat je daarvoor wist. Zelf beschrijft Green het als een soort tweede leven. Hoe meer je dit alles probeert te omarmen, hoe zwakker je grip op het leven wordt. Dit betreft niet enkel liefde, maar ook geluk en tijd. Verder hebben ook Jonathan Rado (Foxygen) en James Richardson (MGMT) een bijdrage geleverd aan dit nummer van Adam Green.

Facebook / Website

Related posts
LiveRecensies

Adam Green @ Trix (Club): Meesterlijke mafketel

Een eigenzinnig drieluik aan entertainende heren streek gisteren neer in de Trix, en iedereen die hen niet kwam bekijken – al was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.