Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig – “Sunny”

Dat we van Biig Piig grootse dingen konden verwachten, wisten we al na de release van haar twee ep’s Big Fan of the Sesh, Vol.1 en A World Without Snooze, Vol. 2, waarmee ze ons met haar chille vibes à la J Dilla moeiteloos wist te charmeren.

Met haar nieuwe single “Sunny” weet deze straffe Iers-Londense artieste ons aangenaam te verrassen door haar sound te verschuiven van lo-fi hiphop naar iets wat te omschrijven valt als deephouse lounge. Het hoeft eigenlijk niet te verbazen dat dit genre haar siert; haar immer zwoele, melodieuze en kalme stem vermengt zich feilloos met de deep house instrumentatie.

Het nummer bestaat uit zomerse en bossanova-achtige sounds, die gekleurd worden door een basgitaar en die het nummer karakter geven. Vervolgens bouwt het langzaam op naar een iets te bescheiden en brave climax om te ontpoppen tot een volwaardige deephouse track. Dat is mogelijks ook helemaal niet de ambitie van “Sunny”, en het is dan ook gewoon een aangenaam nummer dat een goeie soundtrack vormt voor tropische temperaturen en zwoele avonden.

Met “Sunny” wordt onze nieuwsgierigheid alleszins geprikkeld voor wat nog komen zal. Biig Piig tekende twee maanden geleden namelijk een platencontract bij een van de belangrijkste labels van Sony Music Entertainment: RCA records. Ook benieuwd om deze beloftevolle dame live te bewonderen? 14 oktober treedt Biig Piig voor het eerst op in ons land in de Rotonde van de Botanique. Tickets zijn via deze link nog beschikbaar.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Joy Anonymous @ Botanique (Rotonde): Boiler Room BXL

Twee keer zette Joy Anonymous al voet op Belgische bodem, twee keer was dat in het voorprogramma van Fred again..; een bromance…
LiveRecensies

Glass Beams @ Botanique (Rotonde): The (not so) Masked Singer

Er hangt een zekere mystiek rond Glass Beams. Dit drietal uit Melbourne brengt psychedelische muziek met Indiase invloeden en weet sinds 2021…
LiveRecensies

Jersey @ Botanique (Le Musée): Dansende lampen

Rap, rapper, rapst! Wie een kaartje voor het concert van Jersey in de Botanique wilde bemachtigen moest er heel snel bij zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.