Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tegan and Sara – “I’ll Be Back Someday”

Tegan and Sara, de identieke tweeling uit Canada, komt eind september met hun volgende plaat. Hey, I’m Just Like You, dat negende studioalbum, is net een beetje specialer dan hun vorige platen. De zussen, ondertussen bijna op tram 4, doken in hun eigen jeugdarchief. De songs die ze schreven tussen hun vijftiende en zeventiende hebben ze afgestoft en herwerkt. Met “I’ll Be Back Someday” krijgen we een voorsmaakje van die verzameling nostalgische creaties. En wat blijkt? De songwriting-skills zaten toen al in hun Canadees bloed.

In de jaren ’90, toen Tegan en Sara volop worstelden met hun puberteit, was grunge al wat de klok sloeg. Sara vertelt in een interview hoe ze smeekten om een elektrische gitaar, waar ze dan met twee om vochten. Die rockvibes zijn terug te horen op de nieuwste single. “I’ll Be Back Someday” heeft een catchy hook en is verrassend stevig in vergelijking met de recentere producties van de tweeling. De stem van Sara klinkt zoals altijd net iets zuiverder dan die van Tegan, maar die laatste geeft hier een stevige dosis grunge. We zijn benieuwd of de poppy vibes ook het onderspit moeten delven op de volgende herwerkingen.

Hey, I’m Just Like You verschijnt op 27 september bij Warner Music. De release valt samen met de uitgave van hun memoir High School.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Tegan and Sara – Crybaby (★★): Helemaal over de rooie

Canada’s favoriete zingende zussen braken in 2007 aan onze kant van de oceaan door met hun meesterwerk The Con. De afgelopen decennia…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tegan and Sara - "Don't Believe the Things They Tell You (They Lie)"

Al sinds het einde van de nineties zijn we getuige van de indierock en -pop van Tegan and Sara. Hun grootste troef…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 18 - 24 juli 2016

Bijna in de helft van de zomer en dat was deze week duidelijk te merken. De zon liet zich zien en overstelpte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.