Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zes – “4D”

Achter de naam Zes schuilt een producer uit het Nederlandse Eindhoven. We leerden hem kennen via herwerkingen van “Catastrophe Anthem” van Clark en “Wakker” van Eefje de Visser. Diezelfde leftfield elektronica hoor je ook in zijn solowerk, waaronder debuutplaat Closer die in februari uitkwam.

Nieuwe single “4D” gaat een meer poppy richting uit, waar volgens ons heel wat potentieel in zit. Kleurrijke, dromerige synths gaan in dialoog met dwingende drums. Het zit allemaal goed in elkaar, maar na pakweg een halve minuut wordt ons iets duidelijk: dit klinkt wel héél erg als Flume. Zet dit nummer ergens in de tracklist van Skin, en je zou het verschil amper merken.

Geheel losstaand is “4D” een sterk nummer, maar het gaat uiteindelijk veel te derivatief klinken. We hebben al productiewerk van Zes gehoord dat beter en distincter was, en zouden graag die lijn ook in dit nieuwe werk doorgetrokken zien.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza & Flume - "Silent Assassin"

De in Zimbabwe geboren, Australische Tkay Maidza is terug. Na de trilogie van ep’s genaamd Last Year Was Weird (Pt. 1, 2…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sycco - "Ripple" (feat. Flume & Chrome Sparks)

Het kan soms snel gaan in de muziekwereld, vraag dat maar aan Sash McLeod. De twintigjarige zangeres kon tot voor kort niet…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flume - Palaces (★★): Een verplicht nummertje met positieve randjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten fans van Flume teleurstellen want nee, hij lost de torenhoge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.