Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers – “It Wasn’t Easy To Be Happy For You”

The Lumineers boekte gigantische successen door hun wereldwijde hit “Ho Hey“, dat ook in ons land werd grijsgedraaid. Een kleine vier jaar later stonden de Amerikanen nog met hun nieuwe plaat Cleopatra – met bescheiden hit “Ophelia” – onder de arm op de Main Stage van Rock Werchter. Jammer genoeg ging die plaat nogal onopgemerkt voorbij en kon de band nooit meer het succes van hun debuutplaat evenaren. In april brachten Wesley Schultz en co met “Gloria” een eerste voorproefje van hun nieuwste plaat III, die later dit jaar zou uitkomen. Met “It Wasn’t Easy To Be Happy For You” voegt The Lumineers daar vandaag een nummer in hun gekende stijl aan toe.

In de nieuwste van The Lumineers worden niet al te veel instrumenten gebruikt. De stem van Schultz wordt ondersteund door een akoestische gitaar een een folk-achtige drum, waardoor “It Wasn’t Easy To Be Happy For You” iets weg heeft van een kampvuurlied. Hierdoor is ook het refrein, dat een aantal keer de songtitel na elkaar is, niet al te moeilijk mee te zingen. Het nummer kent geen echt hoogtepunt, waardoor het gedurende een dikke drie en halve minuut rustig verder kabbelt tot het einde. De single is niet slecht, maar hopelijk geen worp naar “Ho Hey”, want dat zal met dit nummer nooit lukken; het heeft simpelweg te weinig hitpotentieel.

The Lumineers brengt op 13 september III uit, die de band op zaterdag 16 november aan een uitverkochte Ancienne Belgique zal voorstellen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2111 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single David Kushner - "Daylight"

Wie nog nooit op TikTok heeft gescrold, hoorde hoogstwaarschijnlijk ook nog nooit de naam David Kushner. Voor de anderen onder ons was…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Red Hot Chili Peppers, The War On Drugs, Machine Gun Kelly en 21 anderen naar Pinkpop 2023

De aankondigingen voor Pinkpop worden elk jaar ook in ons land nauwgezet in de gaten gehouden, want het Nederlandse festival deelt vaak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.