Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cory Wong – “Home” (feat. Jon Batiste)

We kennen Cory Wong het best als gitarist bij de funkband Vulfpeck, maar stiekem zijn we tegenwoordig eigenlijk nog meer fan van zijn solowerk. Met zijn vorige platen Cory Wong & the Green Screen Band en The Optimist schotelde hij ons al een paar flinke porties onweerstaanbare funksongs voor, en binnen een paar weken wordt daar een vervolg aan gebreid met Motivational Music for the Syncopated Soul. Bijdragers zijn onder andere Tom Misch en de legendarische drummer Nate Smith, dus dan weet je dat je goed zit.

Voor “Home” kon Wong rekenen op de hulp van Jon Batiste, pianist van de studioband van The Late Show with Stephen Colbert. Het resultaat is een kalm, dromerig nummer dat de energetische funk die Wongs werk domineert inruilt voor een meer ingetogen jazzsfeer. De song zit vol met sterke melodieën, en de wisselwerking tussen piano en gitaar zit subliem in elkaar. Een orgel weet verderop nog wat extra flair toe te voegen.

We vinden wel dat het nummer iets te lang aansleept; na een drietal minuten is het interessantste gepasseerd, en gaan we wat een liftjazzgevoel krijgen. Fijn voor op de achtergrond, maar het blaast ons niet van onze sokken. Als een korte omweg kan “Home” best tellen, maar we hopen dat de rest van de plaat meer power brengt.

Motivational Music for the Syncopated Soul verschijnt op 2 augustus.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jon Batiste - "It Never Went Away"

Jon Batiste begon aan zijn muzikale carrière in 1998 en tot nu toe won hij vijf Grammy Awards, een Oscar, een BAFTA…
InstagramLiveRecensies

Cory Wong @ Ancienne Belgique (AB): Vuur op het podium

Wie op zoek is naar dansbare funk of aanstekelijke jazz moet bij de Amerikaanse gitarist, songwriter en producer Cory Wong aanbellen. Als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jon Batiste - "Be Who You Are (Real Magic)" (feat. J.I.D, NewJeans & Camilo)

Dat Jon Batiste een meester is in zijn vak bewijzen niet alleen de vele streams die zijn muziek steeds verzamelt, maar ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.