Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Artificial Pleasure – “A Journey Across Town”

De Bowievererende Londenaars van Artificial Pleasure kwamen vorig jaar met hun debuutplaat The Bitter End. Veel extra aandacht heeft dat hen helaas niet opgeleverd, maar wij vinden dat er heel wat potentieel in hun funky, postpunkachtige rocksongs zit. Al snel begonnen ze met schrijven aan de opvolger, en deze nieuwe single is daar het eerste voorsmaakje van.

“A Journey Across Town” klokt af op bijna zeven minuten, en gaat een meer elektronische richting uit. De band weet moeiteloos te boeien voor die tijdsduur. De ruwe doch catchy gitaren en robotische vocals van de eerste helft maken in het midden plaats voor een soort ambientbreakdown, en uiteindelijk blijft enkel de acappellazang van zanger Phil McDonnell over. We kunnen de mysterieuze sfeer die het nummer oproept best smaken. In de laatste minuut mogen alle remmen nog even weer los, wat een meeslepende climax oplevert.

Het wordt tijd dat meer mensen de muziek van Artificial Pleasure ontdekken, want “A Journey Across Town” is een sterke en avontuurlijke single van een beloftevolle band. We kijken uit naar nog heel wat meer nieuw moois.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 27 maart - 2 april 2017

Een week zonder filmpjes is onmogelijk. Daarom dat we ook deze week de beste videoclips uitlichten en ze in een handige lijst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.