Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Generationals – “Gatekeeper”

New wave begint stilaan weer zijn intrede te maken in het hedendaagse muzieklandschap. Bij Generationals is dat niet anders. Het Amerikaanse duo uit New Orleans, bestaande uit Ted Joyner en Grant Widmer, brengt – na “Breaking Your Silence” en “I Turned My Back on The Written Word” die eerder dit jaar gereleaset werden – “Gatekeeper” uit. De band staat bekend om hun weelderige, gelaagde synths en heerlijke indiestem. Het nieuwe aankomende album van Generationals, Reader as Detective, blijkt een testament te zijn van een band die duidelijk zijn vaardigheden heeft verbeterd door de jaren heen.

“Gatekeeper” is een mix van een klassiek indierockgeluid, charmante zangpartijen en glinsterende popmelodieën. Het is het perfecte voorbeeld dat aantoont dat de band terug is – en wel beter dan ooit. Een catchy percussiekick, een klassiek indierockgitaarriff en een charismatische baslijn zorgen ervoor dat de luisteraar vanaf het begin meer wil horen. Vanaf daar levert een lichte distorsie een vintage vocaal geluid op dat precies op het juiste moment op een kopstem overslaat om “Gatekeeper” tot het ware een indiejuweeltje van deze zomer te maken.

“Gatekeeper” danst prachtig tussen aanstekelijk synthwerk, gitaarriffpauzes en een zomerse indiepopbeat die ons helemaal klaar heeft gemaakt voor hun nieuwe album op 19 juli. Er worden geen aankomende concerten verwacht in België.

Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify. 

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
AlbumsRecensies

JOHAN - The Great Vacation (★★★★): Na elke draaibeurt beter

Bij de platenmaatschappij van de Nederlandse band JOHAN werd diep gezucht als we vroegen naar de voortgang van een nieuw album. Daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.