Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Loud Love – “Angels Maintenance”

Foto: Giulia Sebastiani

Wat moet je doen als je favoriete muziekgenre bestaat uit bands die nog steeds optreden sinds de jaren negentig? Tja, dan begin je maar zelf een band en probeer je die kwaliteit van de bands te evenaren, zonder te klinken als een kopie en Loud Love is zeker geen kopie. Loud Love is een nieuwe Belgische post-hardcore/punk/emo band die uit Limburg en het Hageland komt. Met ex-leden van The Setup, Circle, Cast-Down, We’re Wolves… is dit op zijn minst een ervaren band te noemen. De vocale bijdrage is herkenbaar voor iedereen die zich de eerste twee cd’s van The Setup herinnert, want Dries Olemans is terug met een nieuwe band.

Loud Love klinkt zoals terug in de jaren negentig / nillies. Bands zoals Hot Water Music, Grade, Lifetime… passeren om beurten in deze single. Goed afgewogen, zonder een exacte kopie te zijn. En het mag gezegd, dit is een single met internationale allure. Niets doet vermoeden dat Loud Love een beginnende band is, en dat wordt dan beloond met een eerste release op White Russian Records, een Nederlands punk/emo label dat vrij hoog staat aangeschreven. En dan mag er veel ervaring en kennis in de band zitten, zo’n label zal dit niet uit vriendschappelijke reden doen. Er zit wel degelijk een goede muzikale reden achter.

“Angels Maintenance” is de eerste single van hun opkomende release en het doet ons verlangen naar meer. Loud Love gaat de Belgische scene nog eens mooi overhoop gooien met deze single, en het echte werk volgt ongetwijfeld snel!

Facebook

4 juli 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief