Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Prophets Of Rage – “Made With Hate”

Rage Against The Machine, Public Enemy en Cypress Hill vormen samen het krachtcollectief Prophets Of Rage. De groep, waarbij alle leden van RATM zonder Zach De La Rocha nog eens samenspelen, krijgt de hulp van Chuck D en Dj Lord van Public Enemy en B-Real van Cypress Hill. Het resulteerde al in een debuutalbum twee jaar geleden, maar erg veel soeps was dat allemaal niet. Nu keert de band terug met nieuwe muziek, en een plaatsje op de Main Stage van Pukkelpop. Een nieuw album zou voor later dit jaar zijn, en met “Made With Hate” spuwt de band weer maatschappijkritiek.

Waar het fout liep op de debuutplaat, lijkt Prophets Of Rage zich helemaal niets aan te hebben getrokken van de kritiek en nu gewoon op dat elan verder te gaan. Het resultaat: een nummer dat aan RATM doet denken zonder Zach De La Rocha. Op zich zou dit wel tof kunnen zijn, ware het niet dat het nummer echt verschrikkelijk slap wordt gebracht. Het zou kritiek moeten brengen, maar de enige kritiek die wij ervaren is dat op het nummer zelf. Niet meteen het soort liedje dat we van zo’n band verwachten. Het wordt te veel gebouwd op de herkenbare gitaarsound van Tom Morello, maar dan zonder een echte uitschieter. Geef ons maar iets meer energie.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 juni 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief