Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle monokimono – “IJsjes”

Eefje de Visser, Mortier … Nederlandstalige muziek zit in de lift. Hoera! Dit gunstig klimaat inspireert ook nieuwe acts om hun kop boven het muzikale rietveld uit te steken. Zo ook monokimono. Geen Japanse droidmuziek dus, maar de autobiografische zielenroerselen van Ben Tanghe. Met een hittegolf in het vooruitzicht, komt de release van zijn debuutsingle “IJsjes” dus zeker niet ongelegen.

Deze track is de voorloper van een ep, Kameleon, die gepland staat voor later dit jaar, en is meteen ook een erg sterke binnenkomer. Gebaseerd op zeventien herontdekte tapes uit zijn kindertijd, boetseerde Tanghe een gelaagde track die nostalgie ademt. De track zweeft door dezelfde atmosfeer als Spinvis, maar gooit daarenboven de emotionele vertelkracht van Nick Cave in de zachte, rustige strijd. Een enorm warme, meeslepende stem, de rustige, subtiele gelaagdheid bestaande uit synths, samplers en backing vocals … Dit alles maakt van “IJsjes” het fleecedekentje na een prachtige zomerdag. Ogen dicht en zorgeloos genieten.

Debuteren met een track als “IJsjes”, maakt van monokimono een Nederlandstalige act om heel sterk in de gaten houden. We durven onze beide handen ervoor in het vuur te steken dat monokimono misschien wel kan uitgroeien tot een nieuwe Spinvis. In de gaten houden die handel!

WebsiteFacebookInstagram

Copyright foto: Monday Agbonzee Jr.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 22/09 @ JH Alleman (Oudergem)

Na maanden voorbereiding schoot gisteren de derde editie van Sound Track, het kansenparcours voor jonge muzikanten georganiseerd door VI.BE, uit de startblokken….
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview monokimono: 'Ik koos voor het Nederlands omdat dat de taal is waarin ik ben grootgebracht.'

Nederlandstalige muziek is meer dan ooit vertegenwoordigd op de radio en lijkt na de invasie van Engelse muziek weer helemaal terug aan…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.