Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Triptides – “Nirvana Now” & “She Is Dressed in Red”

De zomer begint stilaan zijn tanden te tonen, en wat past daar beter bij dan een streepje zonovergoten psychedelische rock? Juist ja, twee streepjes zonovergoten psychedelische rock. Het is exact wat het Californische Triptides voor ons in de aanbieding heeft met “Nirvana Now” en “She Is Dressed in Red”. De band maakte haar debuut in 2012 met het zweverige Sun Pavilion, en zes albums en evenveel jaren later bewezen ze met Estrela Magica dat hun voorraad LSD nog lang niet uitgeput was. Hoewel hun sound op elk album net dat tikkeltje anders was en de insteek steeds verschillend, klinkt Triptides als geen ander als… zichzelf.

“Nirvana Now” is een vijf minuten durend reisje naar de stranden van Malibu, waar frontman en multi-instrumentalist Glenn Brigman je doorheen een waas van reverb aanspreekt: ‘Let me take you to a place nearby where the ocean touches the sky.’ Zo gezegd, zo gedaan, en de meerstemmige psychedelische draaikolk die daarop volgt, moet enkel zijn meerdere erkennen in de weelde van gitaren die het kleurrijke nummer doen exploderen.

Het stopt hier echter niet, want met “She Is Dressed in Red” volgt een korter, meer laid-back bonusnummertje, dat net niet verdrinkt in sitargeluiden. Het toont een tweede gezicht van de groep, die het nu probeert te doen met een breed uitgesmeerd hippie-happygeluid. ‘We hope you enjoy the trip’ voegt de band er stiekem aan toe in de release notes, en of we dat gedaan hebben.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

22 juni 2019

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief