Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Angie McMahon – “And I Am A Woman”

Australië barst van het vrouwelijk talent dat dringend ontdekt moet worden door het grotere publiek; zo staat ook Angie McMahon klaar om uit de schaduw te treden. In eigen land stond ze al twee keer in de toonaangevende Hottest 100 lijst van triple j. De jonge indierock/indiepop singer-songwriter bracht in 2017 haar debuutsingle “Slow Mover” uit, waarmee ze meteen een krachtige indruk maakte. Sindsdien bracht ze sporadisch wat singles uit, maar binnen een maand mogen we eindelijk haar debuutalbum Salt verwachten. Vandaag deelt ze haar lievelingslied van die plaat: het monumentale “And I Am A Woman”.

Dat schreef ze naar aanleiding van een frusterende date met een kerel die haar feministische standpunten niet wou of kon begrijpen. Het gaat om ‘the idea that our bodies and the spaces around us are our homes, and that everyone deserves to feel safe and respected in theirs.’ De muzikale uitvoering daarvan raakt, zoals steeds, de juiste snaar: het nummer ontwikkelt zich langzaamaan en etaleert zo alle facetten van McMahons stem; die gaat van teder en zacht tot gepassioneerd en allesverwoestend. Dat betekent niet dat de sfeer te geladen wordt, want ze beheerst haar stem en weet als geen ander de juiste nuance op het juiste moment te vinden. De combinatie van haar eerlijke songwriting met de geleidelijke opbouw van muziek en stem slaat in als een bom en laat ons sprakeloos achter.

Met dit nummer en eerdere, evenzeer voortreffelijke singles zoals “Slow Mover” en “Missing Me” op de tracklist, belooft haar aankomende debuut een voltreffer te worden. McMahon speelde onlangs nog een overtuigende set op Best Kept Secret, en binnenkort staat er ook een tour in de Verenigde Staten en Australië op de planning. In november zal ze ook even meetouren met Hozier. Van een tweede passage in onze contreien is nog niets geweten, dus voorlopig kunnen we alleen maar halsreikend uitkijken naar haar nieuwe plaat en genieten van de singles die we al ter onzer beschikking hebben.

Facebook / InstagramTwitterWebsite

Artwork Salt:

Tracklist Salt:

  1. “Play The Game”
  2. “Soon”
  3. “Keeping Time”
  4. “Slow Mover”
  5. “Missing Me”
  6. “Push”
  7. “Pasta”
  8. “Standout”
  9. “Mood Song”
  10. “And I Am A Woman”
  11. “If You Call”

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teen Jesus and the Jean Teasers - "Salt" (feat. The Grogans)

Alleen al voor de bandnaam zou je minstens één keer in je leven naar Teen Jesus and the Jean Teasers geluisterd moeten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Angie McMahon - "Letting Go"

Goed nieuws: het tweede album van de Australische singer-songwriter Angie McMahon is onderweg. Light, Dark, Light Again komt op 27 oktober uit…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.