Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single half•alive – “RUNAWAY”

Met slechts een paar nummers op zijn conto heeft half•alive al serieus naam weten maken. We leerden het Californische trio vorig jaar kennen met “still feel”, een strakke, groovy song die zich onmiddellijk in ons hoofd nestelde, en we uiteindelijk tot een van onze favoriete singles van het 2018 uitriepen. Ook “arrow”, dat in januari volgde, wist ons wel te bekoren. Nu is de groep terug met “RUNAWAY”, de leadsingle van debuutplaat Now, Not Yet, die deze zomer verschijnt.

“RUNAWAY” verandert weinig aan de formule die we intussen al van eerdere nummers kennen. De instrumentatie danst en zweeft in afwisseling. De drums, die klinken als een interpretatie van de Amen break, lopen als een trein. We vinden de vocals bij momenten wel wat zwak overkomen; de song zou nog wat extra power kunnen gebruiken. Alleen in de tweede strofe klopt het plaatje volledig. Dat zorgt ervoor dat we niet helemaal overtuigd raken. Een zwakke song is “RUNAWAY” niet, maar we hebben wel al beter gehoord van dit trio.

Now, Not Yet verschijnt op 9 augustus. Op 9 november staat half•alive in de AB.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single half•alive - "Nobody" (feat. dodie)

Nog geen drie maanden geleden wist half•alive ons niet volledig te bekoren met hun langverwachte tweede langspeler Conditions Of A Punk. Na het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
LiveRecensies

half•alive @ Ancienne Belgique (AB Club): Euforisch kleuren- en geluidspel

Zaterdagavond om 21u stipt gingen de hoofdlampen van de uitverkochte AB Club uit en lichtte op het podium een vierkantige installatie op….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.