Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy – “Outnumbered”

Foto: Lucy Foster

Het gaat meer dan goed met de Ierse zanger Dermot Kennedy. Het begon nog allemaal in een gezellige AB Club, maar Kennedy is stilaan een echte superster aan het worden, want de Orangerie en recent nog de AB raakten in een mum van tijd uitverkocht. Overtuigen deed hij keer op keer en zo staan we er ook niet van versteld dat zijn fanbase met de dag groter wordt. Hij bracht dit jaar al een verzameling van al zijn releases uit en we kregen al de single “Lost”, maar ook zijn debuutalbum Without Fear is onder weg. Op 27 september is het namelijk te verkrijgen, maar vandaag krijgen we al een nieuwe single.

Kennedy moet zich bewijzen, want “Power Over Me” werd zijn eerste echte hit in ons land. “Outnumbered” klinkt dan ook radiovriendelijk en heeft alles om te scoren. Net zoals bij zijn grootste hit ligt de focus vooral op het refrein en dat stelt zijn stem weer heerlijk centraal. Over het algemeen is “Outnumbered” misschien iets te voorspelbaar en vonden we vooral zijn iets intiemere nummers pakkend, maar gezien zijn stijgende populariteit is de nieuwe sound een meer dan logisch gevolg. De Marquee van Pukkelpop zal in ieder geval afgeladen vol staan voor de show van de ambitieuze singer-songwriter.

Op vrijdag 16 augustus staat Dermot Kennedy in de Marquee van Pukkelpop. Met de release van “Outnumbered” maakte hij ook meteen bekend dat hij op vrijdag 15 november in Vorst Nationaal zal staan.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Two Hearts"

In het verhaal van singer-songwriters die hun ziel verkochten aan de popduivel denk je misschien al snel aan Ed Sheeran, maar ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Sunday"

Er zijn weinig mensen die zo’n grotesk stemgeluid hebben als Dermot Kennedy. Daarin ligt vanzelfsprekend meteen ook de grootste sterkte van de…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.