Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dufresne – “Pick Up / Galaxy”

Eén van de meest interessante labels van het moment is zonder twijfel Brownswood Recordings. Het project van de dj en radiomaker Gilles Peterson lanceerde al heel wat toonaangevende artiesten in de jazz, maar ook soul, elektronica en hiphop door middel van platen en zelfs eigen festivals. Op sommige releases wist het label een hele scene op de kaart te zetten. Zo verscheen vorig jaar de gevierde compilatie We Out Here die het beste van de Londense jazzscene samenbracht en zo een breder publiek kennis liet maken met onder andere Ezra Collective, KOKOROKO en Maisha.

Nu neemt Brownswood Recordings ons mee naar Melbourne, Australië. Er sluipt muziek in elke hoek van de levendige stad en dat is te horen aan de vele beloftevolle artiesten die er te horen zijn. Er is een beweging ontstaan die jazz-, soul- en clubmuziek op een heel hedendaagse en eigenzinnige manier verzoent. Het beste van die scene heeft het label verzameld op Sunny Side Up, een nieuwe compilatie die op 19 juli verschijnt. Het album is op een week opgenomen in The Grove (een thuisstudio in het noorden van Melbourne) met negen bands en evenveel nummers.

Sunny Side Up werd aangekondigd met een eerste nummer. Dufresne is een multi-instrumentalist die als lid van het Mandarin Dreams collectief al met Sampa The Great heeft getourd en met “Pick Up / Galaxy” een veelzijdig voorsmaakje geeft op wat ons te wachten staat. Gedurende zes minuten gaan we op een reis van loepzuivere keys, opzwepende percussie en grootse koperblazers. Naast het jazzgeluid is er ook veel funk aanwezig dankzij de luchtige gitaar en zware baslijn. Wanneer de zang uiteindelijk binnenkomt, valt deze reusachtige sound perfect in zijn plooi. “Pick Up / Galaxy” is het perfecte eclectische nummer om ons warm te maken voor deze compilatie!

Een trailer van het project kan je hier bekijken:

Tracklist:

1. Phil Stroud – Banksia
2. Dufresne – Pick Up / Galaxy
3. Kuzich – There Is No Time
4. Audrey Powne – Bleeding Hearts
5. Zeitgeist Freedom Energy Exchange – Powers 2 (The People)
6. Laneous – Nice To See You
7. Silentjay – Eternal / Internal Peace
8. Horatio Luna – The Wake-Up
9. Allysha Joy – Orbit

11 juni 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief