Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples – “Hot Motion”

© Laura Allard Fleischl

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Temples nog met een nieuwe plaat op de proppen kwam, maar op 27 september brengen ze daar verandering in. De groep uit Kettering is sinds 2018 nog maar met drie nadat drummer Samuel Toms besloot om zich meer te richten op zijn soloproject Secret Fix en zich aan te sluiten bij Fat White Family. Live kan de band voortaan beroep doen op Rens Ottink, maar aan hun nieuwe plaat Hot Motion schreven ze enkel met hun drietjes. Op Hot Motion gaan we dus nog een hele zomer moeten wachten en dat wordt dankzij titeltrack “Hot Motion” nog een tikkeltje moeilijker.

“Hot Motion” duurt bijna de volle zes minuten en het zijn niet de minste. Opgebouwd rond een fijn gitaar glijdt het nummer gemoedelijk ons oor binnen. “Hot Motion” bevat veel grooves en kent een heel subtiele opbouw. De psychedelische vibe is heel aanstekelijk en maakt onze dansbenen al wat losser. Het refrein is krachtig en sterk gebracht en blijft na een aantal luisterbeurten hangen. Het einde laten ze vooral de instrumenten spreken en dat klinkt heel meeslepend en voorziet “Hot Motion” van een sterk einde. Wij hebben nu al enorm veel zin in die derde plaat van Temples en wat deze nog zo allemaal in petto zal hebben.

Op dinsdag 19 november stelt Temples Hot Motion voor in de Botanique.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Temples @ Botanique (Rotonde): Zonder boobytraps

Temples gaat ondertussen toch al een goeie tien jaar mee en in die carrière was België een veelvoorkomende stop in hun tourschema….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples - "Gamma Rays"

Temples stond tien jaar geleden mee aan de wieg van de psychedelische rockrevival. De Britten kregen echter nooit de status van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples – “Paraphernalia”

In september vorig jaar—wat gezien de lockdown intussen een eeuw geleden lijkt—kwamen de huidige Engelse voortrekkers van de psychedelische rock met hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.