Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bas ft. J.I.D. – “Fried Rice”

De nieuwste single van Bas is een extraatje voor de deluxe-editie van Milky Way, zijn laatste langspeler. Hij wordt erop bijgestaan door goudhaantje J.I.D., die eveneens getekend is bij het label van J. Cole, Dreamville. Op Milky Way stonden ook al samenwerkingen met labelmaatjes Ari Lennox en J. Cole op het menu. Het valt dus op dat ze graag binnenshuis blijven. Natuurlijk zal het Dreamville compilatie-album Revenge of the Dreamers III hier wel voor iets tussen zitten. Velen wachten ongeduldig op de release van deze compilatie, maar tot nader order is er nog geen releasedatum bevestigd.

Een verwilderde en onstuimige beat, met een metaalachtige percussie overwoekerd, kenmerkt “Fried Rice”. Een nummer waarop beide rappers vertellen hoe het is het gewicht van hun eigen thuisstad op hun rug te torsen. Vandaar ook de vergelijking van “Fried Rice” die zich onder de kippenvleugels bevindt in een afhaalmaaltijd. Bas gaat dan wel hard, maar blijft de vriendelijke, zachtaardige teddybeer waarvoor we hem zo appreciëren; “I call my mama, and I call the shots”. Daarnaast verkeert ook de immer haarscherpe J.I.D. nog steeds in bloedvorm.

J.I.D. kan je op donderdag 11 juli aan het werk zien op Dour.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jungle - Volcano (★★★): Same old lava

Waar Jungle in zijn begindagen baadde in mysterie, straalt de band rond Tom McFarland en Josh Lloyd nu vooral muzikale zonnestraaltjes uit….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.