Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jay Som – “Superbike”

Echt heel bekend is Jay Som nog niet, maar laat dat je niet afschrikken. De Amerikaanse DIY-muzikante is het typevoorbeeld van een echte slaapkamerproducer. Met haar lo-fi, indiemuziek brengt ze een fijn, zonnig windje mee uit haar California. Die frisse wind konden we live al eens meemaken in de Ancienne Belgique toen ze daar samen met Pitou stond. Ook de nieuwe single “Superbike” zet dat Californische zonnetje in de kijker.

“Superbike” komt op Anak Ko te staan, haar nieuw album dat op 23 augustus in de rekken ligt. ‘Anak Ko’ betekent ‘mijn kind’ in het Filipijns. Haar voornaamste invloeden op haar nieuwe album komen van de betere eighties bands zoals Prefab Sprout, the Cure en Cocteau Twins. De volledige tracklist van Anak Ko vind je onderaan.

Meteen vallen de lieflijke gitaartjes met de deur in huis. “Superbike” klinkt van bij het begin vertrouwd in de oren dankzij de meerstemmigheid en de fijne afwisseling tussen de gitaren en de andere instrumenten op het nummer. Een dromerig nummertje dat zo de zomer in je oren doet verschijnen terwijl je languit ligt te zonnen in de hangmat. Jay Som verrast niet met “Superbike”, maar het voelt wel goed aan.

Op 16 november staat ze in de Botanique in Brussel.

Tracklist:

  1. If You Want It
  2. Superbike
  3. Peace Out
  4. Devotion
  5. Nighttime Drive
  6. Tenderness
  7. Anak Ko
  8. Crown
  9. Get Well

Facebook / Website

Related posts
Nieuwe singles

Zes tips voor Botanique in November

  Het concertseizoen is alweer aan zijn tweede maand bezig, en zo komt november dichter in de buurt. Ook in de Botanique…
AlbumsRecensies

Jay Som - Anak Ko (★★½): Een verhaal van uitersten

De Amerikaanse Jay Som is nog niet zo gekend bij het grotere publiek, al komt haar dromerige indiepop wel degelijk in aanmerking…
LiveRecensies

Best Kept Secret 2018: Festivaldag 1

Dag 1 van Best Kept Secret Festival was vooral een dag waarop de fans van Arctic Monkeys weelderig op de weide rondkuierden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.