Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boston Manor ft. John Floreani – “Liquid”

Het Blackpoolse Boston Manor begon in 2013 als poppunkband die zich muzikaal niet meteen wist te onderscheiden, zij het met een zanger met een uniek stemgeluid. Drie jaar later kwam het vijftal met Be Nothing., riffrijker dan ze voordien klonken en met stevige nummers die een perfect huwelijk waren tussen poppunkgeluid, de bijhorende teksten en de unieke stem van Henry Cox. Vorig jaar bracht de band met Welcome To The Neighbourhood een plaat uit waar het tempo ferm werd teruggeschroefd om Cox’ stemgeluid een synergie te laten aangaan met dramatische instrumentatie. Die lijn wordt bijna een jaar na datum doorgetrokken.

“Liquid” is opnieuw een dramatische song geworden die het vooral moet hebben van z’n sfeer. De existentiële levensvragen zijn uiteraard af te leiden uit de lyrics, maar ook de riffs dragen diezelfde boodschap uit. Voor de gelegenheid worden Henry Cox en de zijnen bijgestaan door John Floreani, zanger bij Trophy Eyes en als zelfstandige. Naar de meerwaarde die Floreani aan het nummer kan toevoegen is het zoeken, waardoor “Liquid” eigenlijk niet beter klinkt dan een albumvuller op Welcome To The Neighbourhood. Doordat de meeste nummers van die laatste worp live maar matig weten te boeien, hopen we dat Boston Manor voor een eventueel volgend album uit een ander vaatje gaat tappen.

Met de release van de single werd meteen ook een tour bekendgemaakt. Op 22 oktober komt Boston Manor daarvoor even langs in Kavka (Oudaan). Tickets zijn te koop vanaf 5 juni.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RARIA - "This Generation Sucks"

Gewapend met herkenbare teksten waarin liefde en relaties de rode draad vormen, beukt de Australische elektropopartieste RARIA tegen de doorbraakwand. Refinery29 riep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.