Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles TENDER – “Tar” & “Lower”

Wat gebeurt er wanneer flatgenoten dezelfde muzieksmaak delen? Bij de Britten Cullen en Cobb leidde het in ieder geval tot een gezamenlijk project, TENDER genaamd. Samen maken ze al muziek sinds 2015 en na enkele ep’s kwam hun debuutplaat Modern Addiction uit in 2017, dat ons liet zweven tussen zwoele synths en sexy beats. Op Fear of Falling Asleep presteerde TENDER verleden jaar hetzelfde. Om er nog een schepje bovenop te doen, brengt het duo nu twee singles uit die bij de extended versie van die plaat horen.

“Tar” heeft een oosters aandoende basis, die wordt aangevuld met een trage beat en uitgesponnen synths. Langzaamaan komt het nummer op gang, totdat het uitbarst in een groots klinkend refrein. Vanaf dan lost TENDER zijn greep niet meer. “Tar” heeft iets mysterieus over zich en de sfeer is zelfs zodanig overtuigend dat we de song niet aanraden als je snel bang bent in het donker. Luister dan maar beter overdag, vooraleer je onomkeerbaar wordt meegezogen in de spanning van het nummer.

Op “Lower” gaat TENDER dan weer de richting uit van de tederheid met een scherp kantje. Het is een zwoel nummer, maar bevat tezelfdertijd weer die dreigende walm. Het duo zorgt hier voor een moeilijk te doorgronden gelaagdheid en dat komt het geheel enkel ten goede. Net die combinatie van sensualiteit en raadselachtigheid zorgt voor de extra geladenheid van “Lower”. Wat een sound, wat een voltage!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TENDER - "Control"

Na de release van een korte ep genaamd Side A in 2020, bleef het eventjes stil rondom het Britse electropopduo TENDER. Toch hebben Dan Cobb…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TENDER - "Own Up"

Voor de zoveelste keer dit jaar brengen de mannen van TENDER een nieuw nummer uit. Na onder meer “6 in the morning”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TENDER - "Come Down When You're Ready"

Vorig jaar bracht TENDER hun tweede album uit, maar stilzitten lijkt er niet in te zitten voor de jongens. Sindsdien brachten ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.