Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wolf Sheriff – “Jim.I.Am”

Laat ons je introduceren tot Wolf Sheriff, het soloproject van Jimmy Wouters. Die naam zegt je voorlopig misschien nog niets, maar hij was de drummer van het voormalige The Hickey Underworld. Een Belgische rockgroep die tot enkele jaren geleden furore maakte en zo onder andere Pukkelpop en Rock Werchter plat speelde. Na die break-up trok Wouters zich een tijdje terug van muziek, maar niet veel later kriebelde het alweer en begon hij op z’n eentje nummers te schrijven. “Jim.I.Am” is de eerste worp van die schrijfsessies, maar tegen het einde van 2019 zouden we meer muziek mogen verwachten.

Op “Jim.I.Am” kiest Wolf Sheriff het pad van alternatieve rock. Een melancholische gitaarlijn trekt het geheel op gang, en niet veel later sluiten de vocals zich ook aan bij die droefheid. Maar melancholie kan mooi zijn, en dat bewijst Wolf Sheriff met deze heerlijke single. Toch is het nummer allesbehalve een slappe uiting van zijn emoties, een vuile baslijn en snedige drums houden het tempo er stevig in en geven het nummer zo een gefrustreerd kantje. In het slot krijgen we onverwacht nog enkele blazers in ons gezicht gesmeten, die het nummer een groots slot bezorgen. Wat een beloftevolle debuutsingle!

Laat ons duidelijk zijn, Wolf Sheriff is geen soloproject om de tijd te doden. De muziek barst van de motivatie, en wij snappen als de beste waarom. Alweer een Belgische artiest om in de gaten te houden.

Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.