Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip – “Melody Of Love”

Op 4 april kregen we eindelijk “Hungry Child” te horen, het eerste wapenfeit van Hot Chip nadat ze vier jaar geen enkele muzikale zucht hadden geslaakt. De band bestaat inmiddels net geen twintig jaar en kende grote successen met dancefloor fillers als “Ready For The Floor” en “Night And Day”. Op 21 juni komt hun nieuwste album A Bath Full of Ecstasy uit, en met dat album in het verschiet verkochten ze onlangs nog de Botanique uit. Nu zijn de Londenaars dubbel en dik terug met een tweede single.

“Melody Of Love” konden we live in de Botanique al eens horen, maar het klonk toen nog wat onwennig. Of we met A Bath Full of Ecstasy helemaal in een kuip vol extase worden ondergedompeld is voorlopig nog een onbeantwoorde vraag.

De song begint met een trage piano en opkomende beats die sterker en sterker komen opzetten. En toch, als dan alles samenkomt, blijven we een beetje teleurgesteld achter. Ondanks de fijne elektroversieringen die in het nummer verweven zitten, klinkt “Melody Of Love” net iets te makkelijk. Hot Chip maakte al veel nummers van hetzelfde kaliber die wel knalden, maar deze nieuwe mist wat buskruit in dat kaliber. Hopelijk erven de andere songs op Hot Chips aanstaande album wel enige hitgevoeligheid, anders vormt A Bath Full of Ecstacy slechts een schamele troost voor hun comeback.

Op zaterdag 17 augustus staat Hot Chip op Pukkelpop.

Volg Hot Chip op hun Facebookpagina.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 5): Britse beneveling

Lokerse Feesten zat op dinsdag op de helft van zijn tiendaagse en kon op die dag uitpakken met een naam van jewelste….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip - "Fire of Mercy" (feat. yunè pinku)

Er zijn weinig bands die tegelijkertijd donker en licht uitstralen, maar het is en blijft het handelsmerk van Hot Chip. De Britse…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten pakt uit met Cypress Hill, Skunk Anansie, MEROL, Hot Chip en meer!

Lokerse Feesten heeft er een drukke week op zitten. Sinds dinsdag loste de organisatie namelijk dagelijks een paar namen die de poster…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.