Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace – “Running Wild”

In juli krijgen we met Life Another eindelijk de langverwachte tweede plaat van het Londense Palace. De band leverde drie jaar geleden met So Long Forever een goed debuut af en sindsdien gaat het enkel bergop voor het indierockdrietal. Deze zomer staan optredens op grote festivals als Rock Werchter, Glastonbury en Mad Cool gepland, en in het najaar gaat de band ook nog op een uitgebreide tour door de UK en Europa. Van Life Another kregen we nu al een drietal nummers te horen en na drie maanden wachten krijgen we vandaag met “Running Wild” eindelijk nog eens een voorsmaakje.

“Running Wild” zit mooi in het verlengde van de voorgaande nummers die we van Life Another al te horen kregen. Het nummer bouwt heel geleidelijk aan op en bevat een aantal fijne gitaargeluiden, die ons wat doen denken aan The War on Drugs. Bovendien beschikt frontman Leo Wyndham over een herkenbaar stemgeluid, dat op “Running Wild” zeker tijdens de refreinen zeer goed tot zijn recht komt. Na het tweede refrein krijgen we een kort, maar mooi muzikaal stukje, waarop de gitaar met een solootje op de voorgrond werd geplaatst. Ook “Running Wild” is  een geslaagde single geworden, die alleen maar goeds doet beloven voor de tweede plaat.

Je kan Palace deze zomer op donderdag 27 juni op Rock Werchter aan het werk zien en op maandag 14 oktober zakt het drietal af naar de Trix in Antwerpen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Palace – Ultrasound (★★★½): Sonische therapie

Eind januari schonk Palace ons een laat Nieuwjaarscadeautje met de single “Bleach”, met het heuglijke nieuws dat er een nieuw album in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace - "Make You Proud"

Sinds 2016 raapt Palace met zijn muziek de ene na de andere verloren ziel op van de grond. Drie dagen geleden blies…
LiveRecensies

Palace @ De Centrale: Idyllische weemoed

Begin dit jaar verscheen het derde album van de Britten van Palace. Het viertal ging een maand later die plaat al voorstellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.