Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Palace – “Running Wild”

In juli krijgen we met Life Another eindelijk de langverwachte tweede plaat van het Londense Palace. De band leverde drie jaar geleden met So Long Forever een goed debuut af en sindsdien gaat het enkel bergop voor het indierockdrietal. Deze zomer staan optredens op grote festivals als Rock Werchter, Glastonbury en Mad Cool gepland, en in het najaar gaat de band ook nog op een uitgebreide tour door de UK en Europa. Van Life Another kregen we nu al een drietal nummers te horen en na drie maanden wachten krijgen we vandaag met “Running Wild” eindelijk nog eens een voorsmaakje.

“Running Wild” zit mooi in het verlengde van de voorgaande nummers die we van Life Another al te horen kregen. Het nummer bouwt heel geleidelijk aan op en bevat een aantal fijne gitaargeluiden, die ons wat doen denken aan The War on Drugs. Bovendien beschikt frontman Leo Wyndham over een herkenbaar stemgeluid, dat op “Running Wild” zeker tijdens de refreinen zeer goed tot zijn recht komt. Na het tweede refrein krijgen we een kort, maar mooi muzikaal stukje, waarop de gitaar met een solootje op de voorgrond werd geplaatst. Ook “Running Wild” is  een geslaagde single geworden, die alleen maar goeds doet beloven voor de tweede plaat.

Je kan Palace deze zomer op donderdag 27 juni op Rock Werchter aan het werk zien en op maandag 14 oktober zakt het drietal af naar de Trix in Antwerpen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief