Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Easy Life – “Houseplants” & “Spaghetti Hoops”

Easy Life is een vijfkoppige band uit Leicester en de mannen maken hun naam meer dan waar. Nog maar sinds eind 2017 bieden ze ons gelukzalig escapisme aan in de vorm van catchy deuntjes. Al met hun debuut “Pockets” bewees Easy Life dat ze hun eigen ding doen met invloeden uit hiphop, indie en zelfs jazz. Zonder steken te laten vallen gaan de Engelsen verder op dat elan en mixen ze al die genres samen tot warme gehelen. Namen als Rex Orange County en opkomend talent Still Woozy zijn nooit veraf, wat alleen maar een compliment is. Pas twee maanden geleden kwam Easy Lifes nieuwe ep uit, en vandaag werden we alweer verblijd met niet één, maar twee nieuwe singles van het sympathieke vijftal.

“Houseplants” heeft een warme, huiselijke sfeer en zet ons zeker aan tot veel meer dan louter vegeteren. De easy-going flow laat ons een dansje placeren en de concrete, voor ieder op zijn eigen manier herkenbare tekst maakt het extra innemend. Wanneer ook jazz-invloeden na een tijd de kop opsteken, is het plaatje helemaal compleet. De song kan niet luid genoeg staan, en na een eerste luisterbeurt hebben we nog lang niet alle lagen in “Houseplants” kunnen ontdekken.

Nog een nieuwe song hierna? Moeilijk om die eerste te overtreffen, dachten we, maar dat bleek geen probleem. Op “Spaghetti Hoops” gooit Easy Life het over een andere boeg. Meer laidback, een hoger soundscapegehalte en in plaats van te dansen op de roze wolk, laten we ons nu rustig meeblazen op de lichte bries die de jongemannen creëren. De spaghettireferenties blijven weliswaar beperkt en de tekst heeft wel degelijk diepgang. Easy Life neemt zichzelf duidelijk niet te serieus, maar maakt er terwijl iets moois van.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "trust exercises"

Een van de meest opvallende verhalen uit het muzieklandschap kwam de afgelopen weken ongetwijfeld vanuit het kamp van easy life. De groep,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

easy life - MAYBE IN ANOTHER LIFE (★★★½): Muzikaal hart onder de riem

De vloek van het tweede album is er, behalve als je het na je debuut voor gezien houdt, eentje waaraan eigenlijk geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "ANTIFREEZE" (feat. Gus Dapperton)

Toen het vijftal dat easy life vormt en Gus Dapperton elkaar zo’n vier jaar geleden voor het eerst ontmoetten op tour, werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.