Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hives – “I’m Alive”

Terwijl iedereen ongeduldig op het nieuwe album van Tool wacht, zou een mens vergeten dat er nog andere bands zijn waar we al even niets meer van gehoord hebben. The Hives bijvoorbeeld. De Zweedse rockband is een favoriet op de Belgische festivals, maar toch was het alweer van 2012 geleden dat er nog een album verscheen van de groep. Lex Hives heette die toen, maar het lijkt er op dat er zeven jaar later eindelijk een vervolg zal komen daarop. “I’m Alive” is een eerste voorsmaakje en daarop lijkt de band vooral zijn terugkeer extra in de verf te zetten.

Geen strakke gitaren of een springerig refrein, nee, The Hives doen het dit keer allemaal iets grootser. Een zacht begin mondt al snel uit in een bombastisch geluid van speelse gitaren, maar het typische Hivesgeluid hoor je er niet meteen in terug. Er kruipt wel een bepaalde repetitieve gitaarlijn in de song en ook de herkenbare stem laat je al snel aan The Hives denken. Eens het tempo wat stijgt, voel je toch wat vertrouwd met de sound. Toch vermoeden we dat dit eerste wapenfeit er vooral eentje moet zijn om de fans warm te maken. Het is een nummer dat lekker binnenkomt, maar niet meteen een hoogtepunt in hun carrière zal vormen. Leuke blazers en even leuke samenzang maken het geheel compleet. ‘Did you miss me?’ We zouden zomaar durven zeggen van wel!

Wie de band deze zomer aan het werk wil zien, moet op 14 juli naar Sjock Festival waar ze als headliner geprogrammeerd staan (net zoals in 2015).

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3671 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
InstagramLiveRecensies

The Hives @ Ancienne Belgique (AB): Branden zonder blussen

The Hives en België is altijd een soort van ‘match made in heaven’ geweest. Dat de band al heel wat kilometers en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.