Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Sarlé – “This Close”

De Amerikaanse Molly Sarlé heeft een nieuwe single uitgebracht, deze keer solo. De zangeres maakt namelijk deel uit van Mountain Man, een band die genesteld is in de traditie van de Amerikaanse folk met een traditioneel Appalachiaans volksgeluid. Ze neemt geen afstand van de band, maar combineert het met haar solowerk. Met invloeden die variëren tussen de klassieke Westcoast pop en de Appalachian folk, creëert Molly Sarlé tijdloze, authentieke folksongs.

“This Close” volgt op de eerder dit jaar uitgebrachte single “Human”. Beide klinken heel ‘down to earth’, perfect voor een regenachtige zondagochtend. In haar soloproject blijft ze alsnog werk produceren dat in de lijn ligt van Mountain Man. Dat blijkt vooral in het gelijkaardige accent op een samenspel van warme klanken en een zachte stem. De nieuwe single heeft een minimaal, maar zorgvuldig samengesteld palet van gitaar, bas en percussie als basis. Een orkest van onherkenbare atmosferen kaatst tegen de hoge plafonds, maar Molly’s mozaïek-expressieve stem blijft steeds het centrale element.

Haar debuutplaat, die later dit jaar uit zal komen, is het resultaat van een vrije en openhartige toewijding aan het zoeken naar passie en de complete, onwrikbare weergave van de waarheid. Molly’s nummers observeren hun eigen soort interne logica, altijd een paar stappen achter- of vooruit.

Sarlé valt in 2019 nog te bewonderen op Leffingeleuren op zondag 15 september. Tickets vind je hier.

WebsiteFacebookTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren 2024 pakt uit met Strand of Oaks, King Hannah, SUUNS en acht andere namen

De festivalzomer wordt traditioneel afgesloten in Leffinge waar het ontdekkingsfestival Leffingeleuren een vaste plaats op de kalender inneemt. Ook dit jaar wordt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.