Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Echo Beatty – “High on a Memory”

Echo Beatty solo

Het Antwerpse Echo Beatty heeft een nieuwe single uitgebracht: “High on a Memory”. Het debuutalbum Tidal Motions van het duo Annelies Van Dinter en Jochem Baelus werd door De Morgen opgenomen bij de beste albums van 2013. Maar na enkele jaren zijn hun wegen gescheiden, muzikaal en persoonlijk. Naar eigen zeggen konden ze samen niet langer groeien, om persoonlijk te kunnen evolueren moest de zangeres alleen verdergaan. Echo Beatty is bijgevolg uitgegroeid tot haar soloproject. Voor Van Dinter is het echter een terugkeer naar de bron van de band, want ze richtte deze twaalf jaar geleden alleen op.

Als we de bijhorende clip van het nummer bekijken, geproduceerd in Death Valley door Eva Van Tongeren, wordt het al snel duidelijk wat de intenties van Van Dinter zijn. Het is een escapade, ver weg van het dagelijkse leven. De zangeres stelt zich in het nummer bovenmatig kwetsbaar op, meer dan op de twee voorafgaande albums. De nieuwe van Echo Beatty kunnen we het best omschrijven als een single vol melancholische en dromerige klanken, zoals de titel van het nummer al doet vermoeden: “High on a Memory”. Als je rust in je hoofd zoekt, heb je die na het beluisteren zeker gevonden.

Wie snakt naar meer, zal moeten wachten op de nieuwe ep die deze herfst zal verschijnen. Over een volwaardig toekomstig album kunnen we momenteel nog niet veel kwijt. Echo Beatty speelt op 11 mei in de Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg, en mag op 28 en 29 mei twee keer het voorprogramma spelen van Trixie Whitley in de AB.

Facebook / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Paolo Nutini, Trixie Whitley, Warhaus en meer naar Live /s Live 2024

Na een lange periode van anticipatie maakt Live /s Live eindelijk een van zijn laatste headliners bekend, en achteraf gezien hoefde men…
AlbumsRecensies

The Boxer Rebellion - Open Arms (★★★): Dessert na een smaakvolle carrière

The Boxer Rebellion is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde acts uit de recente muziekgeschiedenis. De groep bestaande uit Nathan Nicholson,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.