Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Damage Done”

Ondanks dat ze dit jaar de enige band waren die door de BBC opgenomen werd in hun BBC Sound of, kon Sea Girls hun selectie niet verzilveren. De band koestert desondanks grote ambities en hadden met “All I Want To Hear You Say” nog een klein radiohitje te pakken in hun thuisland. Met een grote tour in de UK voor de boeg, zijn ze nu nog hard aan het werken aan nieuwe nummers en hun eerste album. Hun vorige single “Open Up Your Head” was niet bepaald een hoogvlieger, en we hoopten dan ook dat ze met hun volgende single wat meer durf in hun muziek zouden steken. Helaas.

Sea Girls speelt te vaak op veilig in hun muziek en dat vinden we weer zeer jammer. “Damage Done” is dan wel al een beter dan hun vorige single, maar hun indierocksound klinkt iets te normaal om boven de grote massa te kunnen uitsteken. Het refrein mag dan wel heel snel blijven hangen, maar echt veel spannends valt er verder op “Damage Done” niet te horen. Sea Girls lijkt het zich iets te gemakkelijk te willen maken door een radiovriendelijke sound te gebruiken en zo een brede massa te willen aanspreken en dat vinden we doodzonde. Potentieel heeft de band zeker en ook op “Damage Done” horen we tot wat het viertal capabel is, maar dat net iets te weinig om ons te kunnen overtuigen.

Op vrijdag 28 juni opent Sea Girls het The Slope-podium op Rock Werchter.

Facebook


Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

7 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief