Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zed Yun Pavarotti – “Velours”

De grootste hiphopbelofte uit Frankrijk is zonder meer de uit Saint-Etienne komende Zed Yun Pavarotti. Zijn naam duikt steeds vaker op en dat kunnen we maar al te goed begrijpen. Zed Yun Pavarotti beschikt over bakken talent en een verfrissende sound, die nog niet bestaat in de Franse hiphop. Op 17 mei verschijnt zijn nieuwe mixtape French Cash, de opvolger van het sublieme Grand Zéro. De jongeman werd geboren zonder linkerhand en daarom draagt hij op het podium vaak een prothese met een zwarte handschoen over. Pavarotti is voor velen echter nog een fantoom, maar dat zal volgens ons niet meer al te lang het geval zijn.

“Velours” is de derde single die we van de Fransman te horen krijgen, al voor zijn vijfde project French Cash verschijnt. Melancholie speelt steeds een belangrijke rol in de nummers van Zed Yun Pavarotti en zo ook op “Velours”. De tekst is opnieuw heel doordacht met een aantal poëtische invalshoeken (‘Comment faire un monde sans une terre solide?’) en dat vormt één van zijn sterke punten. Het pakkende refrein wordt naarmate de luisterbeurten toenemen steeds beter en ook moeilijker om uit je hoofd te krijgen. Ook het gebruik van autotune stoort ons bij Zed Yun Pavarotti niet, omdat hij de perfecte dosis weet te gebruiken. De muziek van Zed Yun Pavarotti heeft iets verslavend in zich en het zal volgens ons niet meer al te lang duren voor nog meer mensen zijn talent zullen ontdekken.

Deze zomer kan je Zed Yun Pavarotti voor het eerst in België aan de slag zien op zondag 7 juli op Les Ardentes, naast artiesten als Lil Uzi Vert, Lomepal en Young Thug.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zed Yun Pavarotti - "The Mouse Song"

In een ver vervlogen tijd was Zed Yun Pavarotti nog een Soundcloud-rapper, maar intussen is de Fransman volledig gemuteerd tot een indiehead….
LiveRecensies

Zed Yun Pavarotti @ Les Nuits Botanique (Orangerie): Waar een wil is, is een Zed

Weinig artiesten uit Frankrijk die in een paar jaar zo’n interessante ontwikkeling hebben doorgemaakt als Zed Yun Pavarotti. De artiest uit Saint-Etienne…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zed Yun Pavarotti - "Je suis Cendrillon"

Zed Yun Pavarotti heeft niet alleen een intrigerende artiestennaam, maar is tevens ook een van de grotere muzikale beloftes die Frankrijk momenteel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.