Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Black Star Dancing”

© CPU – Bert Savels

De tijden dat Oasis nog samen was, liggen al ver achter ons. Dus moeten we het tegenwoordig doen met de soloprojecten van de gebroeders Gallagher. Liam zou bezig zijn aan een nieuwe plaat, en ook Noel heeft nieuwe muziek voor ons klaar. Op 14 juni brengt hij namelijk een nieuwe ep uit waarop hij drie nieuwe liedjes zal zetten. Een eerste, “Black Star Dancing”, krijgen we nu al te horen. De man speelt deze zomer enkele festivals, maar komt voorlopig niet naar België. Wie hem aan het werk wil zien, moet daarvoor naar onze buurlanden.

“Black Star Dancing” is een heel atypische single van Noel Gallagher en zijn High Flying Birds. Naar eigen zeggen komen de invloeden van David Bowie, INXS, U2, Queen, InDeep en ZZ Top. Heel divers dus, en dat hoor je ook in de song. Het is een funky nummer geworden dat een heel catchy baslijntje herbergt en erg naar disco uit de jaren tachtig neigt. Zijn inner Nile Rodgers haalt hij dus wat boven – die danste trouwens meteen bij het horen van deze song en noemde het ‘dope’, aldus Gallagher. Al komt er op het eind ook een strakke gitaarsolo aan te pas die het nummer nog de nodige panache geeft. Verfrissende single die alweer een andere kant van Noel Gallagher laat zien.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Ohio Players (★★★★): Strike!

Als er een duo is dat al enkele jaren garant staat voor vettige blues- en garagerock die probleemloos in de mainstream past,…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blur - "St. Charles Square"

‘Zit je in het kamp van Oasis of Blur?’ In 1995 zorgde geen muziekvraag voor meer ruzie onder vrienden dan de ’the…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.