Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Thief – “Century”

Op 3 mei krijgen we de nieuwe plaat van Big Thief volledig te horen, maar nu gooien ze er nog snel een single bij om ons te doen watertanden. De zachte folkgitaren van het viertal uit Brooklyn deden met vorige plaat Capacity onze indie harten al sneller slaan. We kijken dus reikhalzend uit naar U.F.O.F. dat binnen drie dagen uitkomt. Iets minder dan 72 uur wachten vooraleer we kunnen smelten bij de ingetogen, poeslieve, maar weemoedige stem van Frontvrouw Adrianne Lenker.

“Century” komt binnen zoals we Big Thief kennen. De song is opgebouwd uit satijnen drumlijnen, een lieve akoestische folkgitaar en de zeemzoete stem van Lenker. Gooi dat alles bij elkaar en we worden opnieuw ondergedompeld in het melancholische bad dat zich Big Thief mag noemen. Naar het einde van de song toe komt er even een scherpende, maar tedere elektrische gitaar een kijkje nemen om alles net dat tikje interessanter te maken.

“Century” maakt ons razend benieuwd naar hun nieuwe langspeler U.F.O.F.. Hopelijk toont Big Thief zich weer met hun typisch mistroostig recept, maar dan net iets anders. Wachten tot 3 mei dus!

Op dinsdag 28 mei kan je Big Thief in de Botanique te Brussel aan het werk zien en op vrijdag 16 augustus zakken ze ook eens naar Pukkelpop af.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adrianne Lenker - Bright Future (★★★★): Op de sofa voor folk van de bovenste plank

Van alle muzikanten die onze aardkloot rijk is, kan je Adrianne Lenker gerust tot een van de productievere rekenen. Het bekendste is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Fool"

Er valt heel wat nieuws te melden uit de wereld van Big Thief de afgelopen weken. Niet alleen trekt de band in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Sadness As A Gift"

Big Thief-fans beleven deze tijden hoogdagen. Niet alleen is het zachte sneeuwtapijt het ideale zicht om naar de band te luisteren, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.