Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhola ft. Tessa Dixson & Glints – “Look At Me”

© Lars Moereels

Oliver Symons is al lang geen onbekende meer. In een ver verleden won hij Junior Eurosong en samen met zijn vrienden van Bazart liet hij het Sportpaleis al twee keer zo goed als vol lopen. Maar Symons heeft ook nog een soloproject dat niet onder de radar is gebleven. Met Warhola kreeg hij al heel wat radiotijd met nummers als “Aura”, “Promise” en “Glow“. Die laatste twee nummers zijn samen met nog enkele liedjes terug te vinden op de tweede ep van Warhola. Na twee ep’s is het tijd voor de langverwachte lp en op 10 mei verschijnt deze (eindelijk). Vandaag krijgen we van het album de eerste single te horen.

Het is niet zomaar een single. “Look At Me” is een samenwerking met Glints en Tessa Dixson. Die laatste kent u misschien als winnares van de Nieuwe Lichting, maar wij volgden haar al veel langer. Met singles als “Crystal Waters” en het recente “Falling” weet ze al een eigen, aantrekkelijke sound neer te zetten. Ook trok Tessa Dixson al met Warhola door het land en wij zagen de twee onder andere aan het werk in de Trix. Tessa Dixson won hierdoor snel fans, maar ze is niet de enige. Glints wist met “Bugatti” ook aardig wat aandacht naar zich toe te trekken. Dat leidde tot een plaatsjes op festivals als Rock Werchter, Pukkelpop en Dour. De Belgische-Britse rapper die zich in Antwerpen schuilhoudt vervolledigt het trio en is ook te horen op “Look At Me”.

Volgens Oliver Symons is “Look At Me” het snelste nummer dat hij ooit schreef. Binnen de vierentwintig uur was het afgewerkt en daarna zorgden Tessa Dixson en Glints voor de afwerking. “Look At Me” begint met een lekkere beat en meteen wil je de benen los gooien. De verschillende stemmen krijgen elk hun moment om te schitteren. Hierdoor worden er ook drie verschillende vibes gecreëerd, maar “Look At Me” voelt toch aan als één geheel. Het nummer voelt niet aan alsof het rap rap gemaakt is. Met oor voor detail is het afgewerkt en dat zal ervoor zorgen dat je het ongetwijfeld op uw radio zult horen. Hoogstwaarschijnlijk zal u de radio zelf wat luider zetten voor dit lekkere nummer.

Op 10 mei verschijnt het debuutalbum van Warhola, maar wie niet kan wachten op nieuwe muziek kan op 26 april al naar de Botanique afzakken. Daar spelen Tessa Dixson, Glints en Warhola alle drie een set en “Look At Me” zal zeker niet ontbreken.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

1195 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Dixson - "Heaven"

Vijf jaar geleden kwam ze als een van de winnaars van De Nieuwe Lichting uit de bus en dus waren alle ogen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Chris Isaak, Richard Hawley en Richard Ashcroft naar de Lokerse Feesten!

Het regent deze week aankondigingen bij de Lokerse Feesten en dat is ook vandaag niet anders. Voor woensdag 7 augustus bevestigde het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk 2024: Brutus, Whispering Sons, Herman Brusselmans en meer!

Nu de affiches van ’s lands grootste festivals almaar meer vorm beginnen krijgen, beginnen ook de eerste namen van de middelgrote varianten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.