Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cosmonauts – “Suburban Hearts”

Typische straight-in-your-face garagerock, zo omschreven we vorige keer Cosmonauts. Vanuit het zonnige Orange County (Californië) krijgen we opnieuw een nieuw stukje Cosmonauts te horen. Je kan de band best vergelijken met acts als Sonic Youth en The Velvet Underground. Hun oeuvre wisselt van korte punk naar uitgesponnen psychedelica. Dit jaar hoorden we eerder al de singles “Seven Sisters” en “Medio Litro“. Nu is het de beurt aan “Suburban Hearts”.

Het viertal brengt met “Suburban Hearts” een korte, maar krachtige song uit. Meer dan twee minuten en twaalf seconden heeft Cosmonauts niet nodig om ons te overtuigen. De gitaren creëren een dreigend geluid dat wordt begeleid door een trage, maar rotsvaste drumlijn. Het nummer klinkt als good old rock ’n roll, maar zelfs op die twee minuten weet Cosmonauts er de nodige finesse in te steken. Met “Suburban Hearts” levert het viertal uit Californië opnieuw een sterke song af. 26 april komt Star 69, het nieuwe album van Cosmonauts, uit op Burger Records en daar kijken we reikhalzend naar uit!

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
LiveRecensies

Leffingeleuren 2017 Dag 3: Verstilde schoonheid met af en toe een uppercut

Leffingeleuren 2017 zit er al weer op. Het was de derde keer dat het festival ‘back to basics’ ging en dat blijkt…
LiveRecensies

Cosmonauts & Audacity @ Charlatan: Party At Sunday

Zondagavond, de ideale gelegenheid om knus in de zetel voor de televisie te kruipen. Een vertrouwde routine die we, zoals gisteren, af…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.