Muzieknieuwtjes

Nieuw concertconcept How Was Your Day

In Antwerpen gebeurt er af en toe op muzikaal vlak wel eens iets moois. Trix, Roma, Kavka, OLT, … Het zijn allemaal fijne plekken met fijne muziek. Nu komt er in Antwerpen nog iets bij. How Was Your Day is een nieuwe concertreeks in Antwerpen die zich focust op alles wat zweeft tussen indie, dreampop en electro-pop. Iets wat wij beren met open armen ontvangen. De programmatie haalt inspiratie bij SXSW, Indiestad en The Great Escape. De eerste namen die How Was Your Day plaatst, klinken alvast veelbelovend!

Vanaf 7 mei begint How Was Your Day met een eerste concert in Kavka (Oudaan). De Noorse producer Jakob Ogawa mag de spits afbijten. We hadden Ogawa al ontmoet in het voorprogramma van LANY in de AB Club. Hij wisselt zijn surfpop af met zweverige pop voorzien van funky blazers.

Ook CHAI  speelt in Kavka. Op 23 mei brengen ze hun energieke pop met een feministisch punk randje naar Antwerpen. Chai maakte indruk op ontdekkingsfestival SXSW en Pitchfork gaf hun plaat PUNK een 8.3 score. Niet slecht, als je het ons vraagt.

Op 27 mei is er dan weer plaats voor de breekbare singer-songwriter Tomberlin. Sarah Beth Tomberlin brengt met haar debuutplaat, At Weddings een mystieke sfeer mee naar Trix dat je wel eens zou kunnen ontroeren.

Ook in juni blijft How Was Your Day mooie namen te voorschijn toveren. 14 juni is het de beurt aan Wallows in Kavka Zappa. De Amerikaanse band met onder andere de acteur Dylan Minnette, die we kennen van 13 Reasons Why, bracht eerder dit jaar een nieuwe plaat uit. Het korte, maar succesvolle parcours van de band verraadt dat Wallows ambitie heeft om een grote indieband te worden.

Zelfs het jeugdhuis Bouckenborgh in Merksem wordt gebruikt door How Was Your Day. Lime Cordiale uit Sydney speelt er op 16 juli. Op het terras van Bouckenborgh brengen de Australiërs indie elektro met af en toe een streepje folk. Down Under zijn ze alvast hot, hier dan ook?

En dan last but not least staat , een favoriet van onzen ‘beir’, We Were Promised Jetpacks staat op 18 september in Kavka. De Schotse band heeft zelfs wat te vieren. Hun plaat These Four Walls mag tien kaarsjes uitblazen. De heren zijn allemaal dertigers ondertussen, maar hun post-punk klinkt frisser dan ooit tevoren.

Ter gelegenheid van de lanceren van de concertreeks cureert How Was Your Day een Spotify-playlist met tracks van alle aangekondigde artiesten en must-listen artiesten die op hun verlanglijstje staan. Wat ze in het najaar zullen brengen, is voorlopig nog top secret maar gebaseerd op dit lijstje mogen we ons opmaken voor enkele fijne namen!

Facebook / Instagram / Tickets / Spotify 

We geven per optreden ook duotickets weg voor elk van deze concerten. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen: Je kan een duoticket winnen door je vriend(in) te taggen waarmee je naar een van de concerten wil gaan.

Extra tip: Wil je graag meer kans maken op tickets voor concerten, festivals en feestjes? Op onze Instagram geven we eveneens af en toe tickets weg. Volgen is de boodschap!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - “Calling After Me”

Twee jaar geleden is het inmiddels dat we voor het laatst een album van Wallows kregen. Het Amerikaanse drietal bracht in de…
LiveRecensies

CHAI @ Botanique (Orangerie): Door een fluoroze bril

Er is tot op vandaag een soort misconceptie dat alle muziek uit Azië meteen ook K-pop is; meteen ook een idee dat…
InstagramLiveRecensies

Lime Cordiale @ Trix (Club): Niet zuur, maar zoet

De carrière van Lime Cordiale is er eentje die vooral in eigen land hoge toppen scheert. De rest van de wereld veroveren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.