LiveRecensies

HVOB @ Ancienne Belgique: Liefdesadvies op technomaat

Eindelijk mochten we HVOB in de AB ontvangen. Het Oostenrijkse duo stond met hun minimalistische beats à la Moderat al lang op ons verlanglijstje. Ontdekt op SoundCloud door de Duitse producer Oliver Koletzki in 2012 en al in 2013 op de proppen gekomen met een eerste langspeler. Ondertussen zijn we zes jaar verder en is Rocco uitgekomen, plaat nummer vier.

Op Rocco toont HVOB zich van zijn puurste kant, want elektro mag ook warm en teder zijn. Met Rocco bewijst HVOB dat hun beats ook als smakelijk degustifke kan worden geconsumeerd. Toch is HVOB live andere koek. Wat op plaat klinkt als fijne ambient, slaat live om als een donderwolk vol techno en dat was in de AB niet anders.

Openen doet het duo met “2nd World”, tevens ook de opener op Rocco. De zachte ambient beats vullen de zaal en – op een kleine technische storing na – HVOB begint elektronen in de zaal te spuwen die als een dreigend onweer samenkomen om later uit te barsten. Verder breide het elektrobrein van beatsmaker Paul Wallner het ene na het andere nummer aan elkaar zodat we onze voeten op lichtelijk geschuifel betrapten.

Ook de zoete stem van Anna Müller fluisterde rustgevend liefdesadvies op de als maar zwaarder wordende pulsen van Wallner en zijn drumcompagnon. De vocals van Müller deden ons denken aan een Elena Torna die met één of andere illegale substantie in de aderen de micro op een technofeestje bestijgt. HVOB brengt hiermee een ongeziene combo die uitblinkt in zowel breekbaarheid als dansbaarheid. Zo raakte “Cool Melt” niet alleen ons hart, maar ook onze heupen.

Helaas moesten we toch constateren dat HVOB zijn show iets te lang uitrok. De sterke flow zakte weg, omdat het oeuvre van het duo uit Wenen te veel eenheidsworst bevat. Halverwege de set werd het recept van HVOB dagelijkse kost en zwakte onze appetijt af. Hun ruwe beats verrasten ons niet meer en we voelden de subtiliteit in de songs plaatsmaken voor ongelikte techno. Daardoor waren we meer bezig met hoeveel een vinylplaat van Rocco zou kosten bij de merchandise-stand dan met het effectieve concert zelf. Gelukkig wist HVOB zich hier door te slaan en bleef het publiek dankbaar verder dansen. Bisnummer “Window” sloeg die twijfel zelfs radicaal om en deed nogmaals een onweerstaanbare aanspraak op ons feestgevoel.

HVOB zette een strakke set neer die ons ook live overtuigde van hun kunnen. Graag zien we het duo nog eens terug op een festivalweide als we ons helemaal in feestmodus bevinden en na afloop de nacht verder in kunnen dansen. In de AB maakte de Oostenrijkers een mooie beurt, maar de ruwe beats duurden net dat tikje te lang.

Facebook / Site 

Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #15

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…
Muzieknieuwtjes

89 namen voor Pukkelpop 2016

Nadat Pukkelpop enkele weken geleden een headliner in de vorm van Rihanna aankondigde samen met Big Sean is het tijd voor de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.