Oude Bekenden

Nieuwe single Jesca Hoop ft. Lucius – “Shoulder Charge”

Jesca Hoop laat ons kennismaken met de sound van haar nieuwe plaat Stonechild, die op 5 juli verkrijgbaar zal zijn. Hoewel Hoop sinds 2009 al vijf studioalbums uitbracht, is ze niet zo bekend in België. Onterecht, want ze overtuigt telkens weer met haar poëtische lyrics en bijzondere folk sound. Het duo Lucius vergezelt haar ditmaal.

‘Her music is like swimming in a lake at minight,’ aldus Tom Waits, die haar in het begin van haar carrière begeleidde. Deze beschrijving geeft perfect weer hoe “Shoulder Charge” klinkt. Hoop zet ons met haar lyrics aan het nadenken. Haar laatste woorden doen ons vermoeden dat ze veel belang hecht aan kleine interacties in het alledaagse leven. Bovendien is de Amerikaanse niet bang om te experimenteren: ze speelt op een subtiele manier elektrische gitaar, maar blijft toch trouw aan haar elektronische sound. Wat “Shoulder Charge” bovendien uniek maakt, zijn de prachtige melodieën van Lucius.

Jesca Hoop zal op 16 oktober in de Botanique te Brussel staan. Wij zijn alvast heel benieuwd naar hoe de rest van Stonechild zal klinken.

FacebookTwitter – Instagram

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.