Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vacation Forever – “Shadow”

Vacation Forever is het soloproject van de Zweedse Zacharias Zachrisson, de jongere broer van Lykke Li. Zijn debuut EP1 kwam uit in 2018. Voordien was hij drummer in de band Tussilago, maar daar moest hij mee ophouden door extreme podiumangst -die hij intussen gelukkig weer onder controle heeft. Het resultaat van die ep was een moeilijk te definiëren geheel, zelf noemt hij het ‘tropical emo’. Zijn volgende ep komt binnenkort uit onder de toepasselijke naam EP2.

In “Shadow” verdwijnt de tropical vibe van zijn voorgaande nummers, en dat blijkt een goede keuze te zijn. Deze single doet meer aan als melancholische surfpop. Vanaf de intro wordt een bitterzoete sfeer geschetst en meteen krijgen we ook het strakke ritme te horen dat de backbone van het nummer vormt. Verder verrijken dromerige synths en mooi gitaarwerk het lied. Uiteindelijk is het de emotioneel geladen stem van Zachrisson die alles tot een mooi geheel doet samenkomen.

“Shadow” is een fijn, rustig nummer waarnaar je kan blijven luisteren. Gegeven de creatieve aard van Vacation Forever is de komende ep er eentje om naar uit te kijken.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Destroy Boys - "Shadow (I'm Breaking Down)"

De Amerikaanse band Destroy Boys, opgericht in Californië, bracht in 2021 het album Open Mouth, Open Heart uit. Een album waar het…
AlbumsRecensies

Vacation Forever - Vacation Forever, Forever (★★★★): Ontdekking van tropical emo

In april raadden we je al aan om Vacation Forever, het soloproject van de hippe, jongere broer van Lykke Li, in het…
Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe EP Whispering Sons

Dat er in België ook donkere muziek wordt gemaakt bewijst Whispering Sons. Hun post-punk doet ieder straaltje licht meteen verdwijnen. Maar dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.