Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Otherkin – “All That Remains Won’t Be The Same”

Mogen we stilaan het tweede album van Otherkin verwachten? Het lijkt van wel. Na de release van hun single “Tombstone” vorige maand, heeft de alternatieve rockband uit Dublin nog een single voor ons. “All That Remains Won’t Be The Same” is een zwoele, maar harde rockschijf met een scheurende synthesizermelodie. De band wijkt af van haar standaard, ruwe rock en duikt in het spectrum van de elektronische muziek.

De track opent met een catchy synth-riff die meteen de toon zet. Het zou perfect passen in de soundtrack van een Hasselhoff-klassieker, en heeft zelfs wat weg van de soundtrack van Drive (aanrader, n.v.d.r.). Toch herinnert Otherkin je er graag aan dat het een rockband is, en na een goede minuut opbouw beginnen de gitaren de synth te ondersteunen. Ze sluiten perfect op elkaar aan en ook de ietwat puberale rockstem van David Anthony draagt zijn steentje bij. De opbouw en climax van het nummer klinken heel melodisch, alsof ze uit een soort 80’s rock opera komen. Het zou ons niet verbazen mocht het nummer nog in trailers opduiken.

“All That Remains Won’t Be The Same” is een veelbelovende single die de luisteraar warm zal maken voor het komende album. De nieuwe duistere, alt-wave klank is een mooie variatie op het eerdere werk van de band en zal veel fans plezier doen. We vragen ons af of ze binnen dit genre zullen verdergaan, of ons nog meer verrassen met hun experimentaties.

In Augustus speelt de band op het Indiependence festival in Cork, Ierland. Hopelijk mogen we ze ook in ons landje verwachten.

Facebook / Spotify

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace - "Make You Proud"

Sinds 2016 raapt Palace met zijn muziek de ene na de andere verloren ziel op van de grond. Drie dagen geleden blies…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wilson55 - "Rosa"

Wilson55 of ‘Wilson fifty-five’ is een nieuwe band uit het charmante Lier. Al enkele jaren repeteren en spelen de Kempenzonen samen, met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.