Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The National – “Light Years”

© CPU – Joost Van Hoey

Bestaat er een kans dat The National geen wondermooie muziek uitbrengt? Wij gokken alvast van niet. De groep uit New York brengt op 17 mei een nieuwe plaat uit, de opvolger van Sleep Well Beast, ons album van het jaar 2017Of I Am Easy To Find deze titel ook zal krijgen, weten we nog niet, maar met eerste single “You Had Your Soul With You” verrasten ze ons alvast positief. Vandaag brengt de groep met “Light Years” een tweede single uit van die plaat. De video bevat beelden uit de kortfilm die samen met het album uitkomt.

“Light Years” is een pianoballad geworden waarin Matt Berninger zijn zachte demonen naar buiten laat. Maar er zit meer in dan piano, want muzikaal vind je bij iedere luisterbeurt iets nieuws terug in het nummer. Zo hoor je ook vrouwelijke vocals die in interactie met Berninger gaan en zo voor een extra breekbaar geheel zorgen. Maar zoals het bij The National altijd wel is, voel je meteen een bepaalde band met het nummer. Je krijgt er hoop van en dankzij de zachte piano en subtiele strijkers wat later, komt er naarmate het nummer vordert meer en meer dynamiek in de song. The National doet het opnieuw.

Op 16 en 18 augustus speelt The National ten dans op Pukkelpop.

4 april 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief