Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nada Surf – “Song For Congress”

Nada Surf laat ons sinds 1992 met hoogtes en laagtes mee genieten van indierock. Dit Amerikaanse kwartet heeft geen constante gevonden in het uitbrengen van releases. Ongeveer elke drie a vier jaar brachten ze een album uit, en ook in kwaliteit was het niet altijd een constante. Het bekendste zijn ze ongetwijfeld geworden met “Popular” uit 1996, maar het scoren van een echte hit is sindsdien toch wat uitgebleven.

En dat gaan ze met deze song ook niet doen. Ze hebben gekozen voor een lo-fi indie nummer waar de nadruk meer ligt op het singer-songwriter concept. Je hoort zanger Matthew Caws een breekbaar nummer brengen met een akoestische gitaar. Op de achtergrond hoor je nog violen, maar voor de rest is het muzikaal gezien een redelijk kaal nummer. Als het dan zo kaal is, dan moet het gewoon een straf nummer zijn, en dat missen we hier. Absoluut geen slecht nummer, maar dit gaat in dit genre niet opvallen. Het is een vlak nummer, waar je snel doorheen bent en dat niet blijft hangen. Zelfs de violen irriteren op het laatste. De tekstuele inhoud van het nummer gaat over families die worden gescheiden aan landsgrenzen. De band zocht een manier om er iets aan te doen, en ze willen zo het congres aanspreken.

Geen lichte kost dus. In de optiek van de tekst een begrijpbare songkeuze, maar toch hopen we op meer dansbare, meezingbare indierock. Deze single is wel een vreemde keuze als het zo moest blijken. Een nieuw album of een nieuwe tour zit er voorlopig niet aan te komen. Waarschijnlijk zal deze single meer een politiek statement zijn.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.