Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “Patience”

 

We moesten even geduld oefenen om nieuwe muziek van Tame Impala zelf te krijgen. Kevin Parker zat alleszins niet stil; zo werkte hij samen met Lady Gaga, Mark Ronson, ZHU, Theophilus London, Travis Scott, en ga zo maar door. Maar met zijn eigen project was het toch alweer van 2015, met Currents, geleden dat we nieuwe muziek kregen. Vandaag doorbreekt de band die stilte eindelijk. Volgende week spelen ze ook op Saturday Night Live, dus het zat er ook wel al aan te komen. Met “Patience” lijkt de band gewoon verder te gaan waar Currents stopte, trippy psychedelica met een elektronische invloed.

Soms zeggen ze dat geduld loont, maar bij Tame Impala hebben we toch onze twijfels. “Patience” weet namelijk niet echt iets vernieuwends te brengen, maar gelukkig wordt dat gecompenseerd door heel wat funky elektronische beats. De dromerige vocals van Kevin Parker blijven het handelsmerk en verder merk je vooral dat er (aan de hand van heel wat effectjes) wordt gespeeld met het geluid van de synths dat de band voortbrengt. Toch is het naar onze mening precies wat te braaf en daardoor overtuigt het niet helemaal. Van een band als Tame Impala verwacht je immers meer dan gewoon wat spelen met psychedelische effectjes op de gitaren.

“Patience” heeft wel leuke gitaarsolo’s en op zich zien we het wel groeien, maar we zien het niet meteen op een dansvloer gedraaid worden (of het moet een lege zijn). Want daarin sluipt wel de sterkte van deze song, het visualiseert hoop en vooral dankzij de smooth dromerigheid komt het na enkele luisterbeurten toch binnen. Nu, het moet gezegd zijn, op zich is het allemaal wel gewaagd, want toegankelijk is het allerminst. We zien het dan ook niet meteen een nieuwe “Let It Happen” worden; daarvoor wordt te veel gespeeld met effectjes, maar wie weet heeft de band wel nog meer in petto.

Op zaterdag 17 augustus speelt de band ten dans op Pukkelpop.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "One Night/All Night" (feat. Tame Impala) & “Generator”

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.