AlbumsRecensies

Lip Service – People’s People (★★★½): Onze benen staan in vreemde hoeken nu…

De hemel is helblauw, het gras frisgroen en gekke varkensroze mannetjes zwieren hun handen in de lucht en dansen hun lentedans op de tonen van People’s people, de eerste ep van de Gentse band Lip Service. Het zit ‘m al in de illustratie van de hoes: felle kleuren, speelsheid, hoekige dansmoves en buiten de lijntjes kleuren. Dat is exact wat je je van de plaat kan verwachten.

Oh, wat begint single “People’s People” lekker groovy. Het is energiek en aanstekelijk. De droge afwachtende bas wandelt met je doorheen het nummer, slaat af en toe eens een ander weggetje in of wordt opgejaagd door de gitaren en drums. Uiteindelijk worden we toch netjes afgezet bij eindbestemming. We hunkeren al naar de volgende wandeling.

“As If I Haven’t Heard That Song” zet in als Queens of the Stone Age en koelt dan plots af tot een refrein gezongen met engelenstem. Net wanneer je je tot rust hebt laten wiegen, scheurt de hemel open en wordt er geschreeuwd met overslaande stem. “Lift Up Your Skirt” is aanstekelijk, dansbaar en ontpopt zich op het einde in een David byrne- achtige climax.

“Out of Place” daarentegen klinkt een beetje te veel Blink-182, een beetje te opgewekt. De minste song van de ep om eerlijk te zijn. Na drie uptempo nummers hadden we misschien eerder gehoopt op een rustpauze in plaats van een iets te prettig gestoord nummertje. Rust zit er niet echt in want “Out of Place” wordt opgevolgd door “Pretty Sure”. De eerste single, en een goeie!

Onbezorgd afsluiten doen we met “Hard Shoulder”. De eighties synths zorgen dat de varkensroze mannetjes hun dansbenen nog losser schudden en wij dansen mee.

Na het beluisteren van de volledige ep moesten we denken aan die sneeuwlandschapjes in een glazen bol. De glazen bol wordt door elkaar geschud waardoor de sneeuw opstuift en in het rond vliegt. De sneeuwvlokjes krijgen amper tijd om zachtjes neer te dwarrelen want ze worden meteen weer door elkaar geschud. Tijdens het luisteren voelen wij ons net als die sneeuwvlokjes. Al een geluk worden wij graag eens flink door elkaar geschud.

Sneeuwlandschapjes of niet, de lente doet zijn intrede en Lip Service kan hem ongetwijfeld mee kleuren. De hemel is blauw. Goede ep, smaakt zeker naar meer, Lip Service tot gauw!

Facebook

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lip Service - Funny Face (★★★★): Zonnebrand en zonneschijn

Lip Service is een vierkoppige videospeldraak die zich gaandeweg tot de allesverslindende big boss van het alternatieve indieparcours heeft gewerkt. De band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lip Service – “Flood” 

Dat de Sint recentelijk vele Belgische schoorstenen van dichterbij kwam bekijken, weerhoudt Lip Service er niet van onze imaginaire schoenen rijkelijk te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lip Service – “Humble Me”

Lip Service is nog maar actief sinds 2019, maar laat menig muziekliefhebber toch al nieuwsgierig opkijken. Het ziet er naar uit dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.