Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KOKOKO! – “Malembe”

KOKOKO!, niet te verwarren met die andere opkomende band Kokoroko (het is verwarrend, we weten het), brengt met “Malembe” een eerste single uit sinds de release van hun debuutep Liboso vorig jaar. De groep komt uit Congo en probeert via hun muziek opstand, hoop en een gevoel van gemeenschap te verspreiden. In samenwerking met een Franse producer proberen de Congolezen de wereld te laten kennismaken met de nieuwe sound uit Kinshasa. Ze slagen er al goed in, want de band brengt ook live heel leuke shows en gaat over de tongen. Toen ze nog in de ghetto leefden, maakten de bandleden eigen instrumenten. Die echtheid zit nog steeds in hun muziek, die ze nu in een grote studio maken, zo hoor je ook op “Malembe”.

Net zoals de andere singles van KOKOKO! is ook “Malembe” heel speels. Met een donkere elektronische klank gaat de song duister van start en je bent benieuwd naar wat er volgt. De vocals en de levendige percussie zorgen voor een extra dimensie in het nummer en maken van de song een vrolijk en exotisch geheel. De vocals zijn tamelijk agressief, maar doordat het muzikaal spel zo uptempo klinkt, stoort dit nergens. Die unieke aanpak van de band zorgt ook hier weer voor veel vernieuwende sounds die je bijna nergens anders hoort. Hoe meer het nummer vordert, hoe meer je kan dansen op de song en net daarin zit de sterkte. Van bij het begin tot op het eind weet je geen blijf met je lichaam.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sonic City (Dag 3): Van duo's naar ensembles

De laatste dag van Sonic City stond vooral in het teken van de curatie van Black Country, New Road. Op die manier…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Boomtown 2022: Acid Arab, Emma Ruth Rundle, Salut C'est Cool en meer!

Het Gentse festival Boomtown keert dit jaar terug naar zijn vertrouwde periode. Van 15 tot 20 juli biedt de stad onderdak aan…
LiveRecensies

KOKOKO! + Raymonde @ Vooruit: Broeiende zomer bij 0°C

Op de derde dag van het Eastern Daze festival van de Vooruit mocht KOKOKO! de Balzaal op zijn kop zetten. Het laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.