Features, Wedstrijden

Vier tips voor Botanique in April + tickets te winnen

© CPU – Bert Savels

De festivalzomer komt er aan, maar niet voor we nog enkele leuke acts aan het werk mogen zien in een knusse zaal. Ook in april staat er weer heel wat op de agenda van de Botanique en kan je er terecht voor een heleboel concerten van artiesten uit verschillende genres. Ook deze maand selecteerden we weer enkele must-sees, waarvoor we duotickets mogen weggeven.

Noname – 2 april – Orangerie 

Noname is voor ons al lang geen onbekende meer. De rapster uit Chicago brengt hiphop, poëzie en soul samen zoals weinig andere artiesten dat doen, en dat maakt haar tot een paradijsvogel in haar genre. Vorige zomer verblufte ze ons en heel de Castello tijdens haar show op Pukkelpop, waar ze haar tweede album Room 25 voorstelde. Nu is de Orangerie van de Botanique aan de beurt. Verwacht je aan een grootse hiphopact, die vooral met haar ongeëvenaarde teksten weet te overtuigen.

Alma – 7 april – Rotonde

De Finse popzangeres ALMA is volgens velen één van de belangrijkste hedendaagse popsterren uit Finland. Met haar fluogele haar en vooral enorm catchy popnummers nestelt ze zich sinds 2016 in een heleboel playlisten. In België scoorde ze haar grootste hit “All Stars” samen met Martin Solveig, maar ook samenwerkingen met Charli XCX, Tove Lo, Dua Lipa, Clean Bandit, Years & Years en French Montana staan in haar discografie. Inmiddels werkt ze aan haar debuutalbum, waarop ze met haar popmuziek experimenteert. In de Rotonde krijgen we al een voorsmaakje.

Amyl & The Sniffer – 8 april – Rotonde

“Hard, snel en rauw”, zo beschreef The Guardian een show van de groep Amyl & The Sniffer. De Australische band uit Melbourne maakt punkmuziek die nooit aan energie moet inboeten en vooral door frontvrouw Amy Taylor helemaal tot leven komt. Hun debuutalbum Big Attraction & Giddy Up bracht hen naar Leffingeleuren, maar volgende zomer mogen ze hun kunsten op The Slope van Rock Werchter laten zien. Misschien wel de laatste keer om deze uitstekende livegroep in zulke knusse zaal te zien.

Stella Donnelly – 16 april – Witloofbar

Net als Amyl & The Sniffers komt ook opkomend talent Stella Donnelly uit Australië. Na haar enorm gesmaakte debuut-ep Trush Metal, kwam de jonge artieste nog maar net met haar debuutalbum Beware of the dogs. Alternatieve gitaarpop volgens het boekje en dus ook live minstens een even harde aanrader als op de plaat. In november zagen we ze al op Sonic City in Kortrijk en genoten we van haar gitaarnummers die ons toch aan het denken zetten. In april zien we haar eindelijk terug.

We geven duotickets weg voor elk van deze concerten. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen: je stuurt een screenshot met bewijs dat je onze Facebookpagina liket naar wedstrijd@dansendeberen.be samen met een antwoord op volgende vraag: Op welk Belgisch festival opende Noname in 2017 de Klub C? Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en vergeet ook je gegevens niet. Veel succes en tot in de Botanique!

13 maart 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter