Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gotobeds – “Calquer the Hound”

‘Finally, Pittsburgh has a band’ en dan ook nog eens goeie met The Gotobeds. Het viertal uit Pennsylvania is al ruim tien jaar bezig en is een band die zich niet al te serieus neemt. Elk bandlid werd voorzien van een hilarische bijnaam zoals daar zijnde Cool-U, Depressed Adult Male, Open Cary en Hazy Lazer, waarmee de band hun originaliteit nog maar eens onder bewijs stellen. Na een carrière van meer dan tien jaar wacht de band nog altijd op een doorbraak, maar daar kan hun gloednieuwe plaat eind mei misschien wel verandering in brengen. Dan verschijnt immers Debt Begins at 30 via Sub Pop en daar kregen we nu alvast een eerste single van met “Calquer the Hound”

Gelukkig zijn de vier heren op muzikaal vlak wel serieus te nemen, want “Calquer the Hound” rammelt heerlijk door onze luidsprekers. The Gotobeds zijn zeker niet de beste muzikanten en dat blijkt ook op “Calquer the Hound”, maar door het simpel te houden is hun post-punk ook heel toegankelijk. De imperfectie van de opname en van de zang maken net het nummer tot iets speciaals en herkenbaars en dat is nu eenmaal wat telt. De hoekige gitaar zorgt in ieder geval voor een snedig nummer waarop we graag eens zouden beuken. Of The Gotobeds nu ook effectief gaan doorbreken is natuurlijk nog de vraag, maar ze hebben met “Calquer the Hound” alvast alles uit de kast gehaald.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

The Gotobeds – Debt Begins At 30 (★★★★): Ongewild ambitieuze plaat

Tijd, een rekbaar begrip. Sommige bands hebben tijd nodig; om gekend te worden, om te groeien of om een deftig album uit…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.