Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Richard Hawley – “Off My Mind”

Richard Hawley is een graag geziene figuur in de Britpopscene. De man werkte al samen met Arctic Monkeys, Manic Street Preachers, Elbow, Pulp en Paul Weller, maar doet het vooral solo heel goed. Een grote doorbraak zat er nooit echt in, maar iedereen weet wel wie hij is. In 2019 komt er in zijn thuisstad Sheffield een musical gebaseerd op zijn songs, en op 7 juni verschijnt zijn achtste soloplaat Further. Twintig jaar is hij ondertussen al bezig als solo-artiest, maar het lijkt er niet op dat hij het rustiger aan zal doen. Op zijn nieuwste plaat wilde hij zijn songs zo kort en uptempo mogelijk houden, “Off My Mind” bewijst alvast dat het op één nummer goed gelukt is.

Net geen drie minuten duurt “Off My Mind” en gas neemt hij ook nergens terug. Met een stevige gitaarlijn start het nummer redelijk straf en eens de zwoele stem van Hawley in het geheel komt, ben je helemaal mee met deze rocker. Met een aanstekelijke riff en een refrein dat zomaar eens meegezongen zou kunnen worden, weet Hawley te verrassen. Hij heeft zowaar een heel aanstekelijk nummer geschreven dat nog eens versterkt wordt door enkele blazers later in het nummer. Een strakke gitaarsolo rondt het geheel wondermooi af, we zijn alvast fan van de nieuwe aanpak van Hawley.

Tracklist:

1. Off My Mind
2. Alone
3. My Little Treasures
4. Further
5. Emilina
6. Is There A Pill
7. Galley Girl
8. Not Lonely
9. Time Is
10. Midnight Train
11. Doors

Artwork:

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 maart 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief