Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “Roy’s Tune”

Schrijf 12 april alvast in je agenda, want dan brengt Fontaines D.C. misschien wel het debuut van het jaar uit met Dogrel. De band uit Dublin deed voor hun debuutplaat beroep op de diensten van producer Dan Carey, die in het verleden al samenwerkte met grootheden als Franz Ferdinand, Tame Impala en Bloc Party. De snedige postpunk van het vijftal lijkt alvast in de smaak te vallen, want hun vorige single “Big” schopte het zelfs tot ‘Catch of the day’ bij Studio Brussel. Hun derde voorproever “Roy’s Tune” is alvast iets rustiger dan de vorige single’s van de nieuwe plaat, maar daarom niet minder straf.

Op “Roy’s Tune” krijgen we een iets ingetogener Fontaines D.C. te horen en daar zit een reden achter. De band wou van “Roy’s Tune” een moment van reflectie maken van de huidige situatie in Ierland waar nog steeds heel veel mensen arm zijn, terwijl grote bedrijven als Apple heel gunstige belastingpercentages krijgen. Een oneerlijkheid die het hele nummer lang domineert en waar de gitaren wat meer in de achtergrond treden ten voordele van het verhaal. Muzikaal gezien doet ons het nummer zelfs wat denken aan The Cure, wat ook grotendeels te maken heeft met het timbre van frontman Grian Chatten, dat sterk aan dat van Robert Smith doet denken. Een straffe single is “Roy’s Tune” zeker en vast geworden waardoor we nog meer beginnen uit te kijken naar het spraakmakend debuut.

Op vrijdag 19 april speelt de band in de 4AD in Diksmuide en op donderdag 11 juli zakken ze ook voor het eerst af naar het Waalse festival Dour.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief