Wedstrijden

Zes tips voor Nosta + Tickets te winnen!

België kent een enorm levende muziekscene die populairder dan ooit te voren lijkt te zijn. Belgische acts touren steeds meer in het buitenland en staan er dan ook vaak voor uitverkochte zalen, maar ook in de Belgische zalen valt er heel wat leuks te beleven. Kijk maar naar Nosta in Opwijk, waar o.a. Mac Miller, Bear’s Den, Oscar & The Wolf, Pond en Bazart reeds op het podium stonden. Uit hun aanbod aan concerten selecteerden wij zes concertavonden die je absoluut niet mag missen. Voor iedereen die we kunnen overtuigen, hebben we goed nieuws want we mogen voor de shows ook duotickets weggeven. Feest!

Ian Clement + Crayon Sun (9 april)

Ian Clement is eigenlijk frontman van Wallace Vanborn, maar doet het momenteel nog eens met iets intiemere muziek solo. Nadat hij in 2013 met Drawing Daggers debuteerde, was het zes jaar wachten op het vervolg. Met See Me In Synchronicity bracht hij in februari zijn tweede album uit waarmee hij momenteel door de Belgische clubs trekt om het voor te stellen. Met Crayon Sun heeft Clement bovendien een voorprogramma gevonden dat ergens tussen Mark Lanegan en Nick Cave ligt.

Cocaine Piss (11 april)

Cocaine Piss behoort tot de populairste Belgische punkbands van het moment. Tussen optredens in o.a. het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Tsjechië en Zweden, speelt de groep op 11 april een thuismatch in Opwijk, waar ze hun nieuwe album Passionate and Tragic (vanaf 5 april in de rekken) zullen voorstellen. In België speelde het quartet o.a. DOUR en Pukkelpop al plat, dus verwacht je maar aan een grootse punkshow.

SONS (17 april)

2018 kan als het doorbraakjaar van SONS beschouwd worden. Nadat ze in januari van dat jaar De Nieuwe Lichting wonnen, brachten ze hun selftitled debuut-ep uit en speelden ze de Main Stage van Rock Werchter aan flarden met hun energieke rockmuziek. Op 3 mei staat SONS in de AB, in juli op Down The Rabbit Hole, maar in april spelen ze een exclusieve try-out in Opwijk. Mis je kans dus niet en wees er bij voor de groep de grote podia beklimt.

Yak + Rhea (22 april)

Sinds 2016 volgen we met Dansende Beren het Britse trio Yak en één ding is zeker: de band is goed bezig om door te breken. Met Jack White als grote fan en mentor brachten ze een maand geleden hun tweede album Pursuit of Momentary Happiness uit, dat we als genre-overschrijdend betitelden. Als support dient de Belgische groep RHEA, die op 2 april in een uitverkochte AB Club zullen aantreden en deze maand met hun debuutalbum op de proppen komt.

Frankie And The Witch Fingers + The Glücks (31 mei)

Fan van King Gizzard & The Lizard Wizard of van Ty Segall? Let dan maar eens goed op, want de Amerikaanse groep Frankie and the Witch Finger is helemaal klaar om zich internationaal te profileren met hun indrukwekkende mix van psychedelica en rock. Met reeds vier platen op zak, hebben ze inmiddels ook verre van genoeg werk om een hele show te vullen. Hun nieuwe album ZAM speelt in de nieuwe show de hoofdrol, wat alleen maar waanzinnig straf kan worden want het album haalde bij ons de zeer zeldzame vijf sterren.

Haring + Bombataz (7 juni)

De Brusselaar Yann Attia maakt onder zijn artiestennaam Haring electronica om van weg te dromen en zorgt zo geregeld voor kippenvel. In 2017 verscheen zijn prachtige debuutalbum In Spaces waarvoor hij bijna uitsluitend lof kreeg. Met nieuw werk keert de elektronische multi-instrumentalist terug en speelt hij enkele shows waaronder ook in Opwijk. De Brusselse groep Bombataz dient als support en zal er tonen waarom zij tot onze ‘Grote Beren Van Morgen‘ selectie behoren.

Voor elk van deze concerten kunnen we duotickets weggeven. Tickets winnen is enorm makkelijk, dus de twijfelaar krijgt ongelijk. Je stuurt een screenshot met bewijs dat je onze Facebook-pagina liket door naar wedstrijd@dansendeberen.be samen met een antwoord op volgende vraag: Hoe heet de debuut-ep van Bombataz? (Tip: neem eens een kijkje bij ons beire kortjes…). Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en je gegevens! Veel succes en tot in Nosta!

5 maart 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter